Re: DĚKUJI!
a vy na tu fakturu píšete kurz ? Proč?
Vaš kurz ho vůbec nezajímá, má mít uvedenu pouze výši daně v korunách
Re: DĚKUJI!
To já vím, že je náš kurz nemusí zajímat. Ale oni přepočítali eura kurzem ČNB ke dni zdanitelného plnění a nesedí jim to. Samozřejmě když máme pevný kurz. Ale ta paní účetní tomu vůbec nerozumí, pořad mi tvrdí, že máme přepočítávat eura kurzem zdanitelného plnění uvedeného na faktuře. Ať si s tím poradí. Já nic opravovat nebudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
28. 8. 2014 15:05
Dobrý den, prosím o radu.
Vystavuji fakturu v EUR tuzemskému plátci. Částku v EUR přepočítávám pevným kurzem. Podle vnitropodnikových směrnic je to kurz ČNB k 1. dni v měsíci. A takto přepočtu základ daně a daň z přidané hodnoty.
Podle §4 odst. 5 zákona o DPH se použije kurz platný pro osobu provádějící přepočet ke dni vzniku povinnosti přiznat daň. Podle našich vnitropodnikových směrnic pro přepočet cizí měny na českou k okamžiku uskutečnění účetního případu je právě kurz ČNB k 1. dni v měsíci.
Mám fakturu vystavenou správně nebo musím provést přepočet kurzem ČNB ke dni zdanitelného plnění uvedeného na faktuře?