Re: Ukončení pracovního poměru na dobu u
1) pokud je PP na dobu určitou, tak již zamě+stnanci nedáváte podepisovat žádné rozvázání PP. PP končí sjednaným dnem.
2) odhlásíte pouze kódem O. Kód N můžete nahlásit, ale nemusíte, nemáte tuto povinnost. Doporučuji odhlásit pouze kódem O. Zaměstnanci řekněte, že musí na své ZP doložit nemoc. lístek, kde si udělají kopii (aby nemusel platit zdrav. pojištění).
Kód N ne.
Cože jste to podepsali o rozvázání???
děkuji za rady, odhlásím teda pod kódem O. jinak nechala jsem ho podepsat papír, že byl obeznámen o tom, že mu končí PS, i když se to nemusí, raději to nechávám zaměstnance podepisovat, neboť pracuji s lidmi, kteří jsou rádi že napočítají do pěti, ale zákoník a ohledně dávek vše znají perfektně. Tak jsem klidnější, když mám nějakou jistotu.
ještě jednou děkuji
Náhradu za nemoc, kterou zaměstnavatel platí v prvních 2 týdnech, budete platit pouze do 31.8.
A pokud bude marodit déle než 14 dnů, pak teprve zašlete díl č. IV + přílohu s výdělky + lístek na peníze nebo díl č. V na sociálku a ta mu bude od 15. dne nemoci platit nemocenskou. Pokud bude marodit jen 14 dnů nebo méně, tak na sociálku nebudete posílat nic. V každém případě Vy budete platit náhradu pouze do 31.8.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
1. 9. 2014 8:23
Dobrý den,
zaměstnanci skončila PS na dobu určitou k 31.8. 2014. Podepsání o rozvázání mám, ale zaměstnanec je již 10. dnem nemocný a nemocenskou si prodlužuje. Nevím pod jakým kódem ho odhlásit na zdravotním a sociálce. U zdravotního bych použila kód K + O, ale našla jsem tu starou diskuzi, kde radili i kód N. Tak nevím.
Předem děkuji