Re: Exekuce na mzdu
Telefonní číslo na účetní na ZL uvedeno není. Exekutory jsem nekontaktovala, neboť údaje na ZL jsou tak zkrácené, že nevím, kam bych to měla posílat. Neměl by spíše bývalý zaměstnavatel nahlásit všem exekutorům nového zaměstnavatele? V červenci jsem srazila jednu nepřednostní pohledávku, neboť se domnívám, že první exekuce ze ZL bude nepřednostní.Zřejmě mi nezbývá nic jiného, než písemně požádat bývalého zaměstnavatele o zaslání všech podkladů k exekucím.
Bývalý zaměstnavatel vůbec přece nemusí vědět, kam ten člověk nastoupil. Dnes v době internetu, bych se pokusila si najít telefonní spojení na předchozího zaměstnavatele a zavolat, pro urychlení. Pokud by měl kombinaci nepřednostní + přednostní, tak ať nemáte špatně sraženo a deponováno.
To už teď pravděpodobně špatně sraženo mají, protože pokud jedna jediná exekuce z těch 12 byla přednostní, pak mělo být sraženo nejen na nepřednostní, ale i na tu přednostní, i když je třeba 12.v pořadí. Zaměstnanec nastoupil v červenci a mzdovka nyní v září řeší, kde získá informace o exekucích. Já bych už v červenci buď kontaktovala toho, kdo vystavil zápočťák, a určitě hlásila exekutorům (z jedn.čísla exekuce je číslo exekutora zřejmé a dá se vyhledat)
Jen na okraj - že už by měli příkaz od exekutora, není vůbec jisté. Nám nastoupil zaměstnanec s exekucí v červnu, ihned jsem volala bývalému zaměstnavateli a od jeho účetní jsem dostala kopie dokladů, ty ovšem mají jen informační hodnotu. Hned nato jsem napsala exekutorovi. Dodnes od něho nic nepřišlo, a to už máme sraženo cca 8 tis. a z další výplaty také nebude malá částka. Tento týden jsem exekutorovi napsala znovu, uvidím, jaká bude reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 9. 2014 12:48
Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat. V červenci k nám
nastoupil zaměstnanec, který při nástupu doložil potvrzení o zaměstnání od předešlého zaměstnavatele. Zde je vypsáno 12 exekucí, jsou zde sice uvedeny čísla účtů, kam sražené částky posílat,
ale není zde uvedeno, zda se jedná o přednostní či nepřednostní pohledávky. Nyní jsme obdrželi nový exekuční příkaz, který není na zápočtovém listu uveden. K nám tedy dorazil jako první v pořadí. Můžete někdo poradit, jak nyní postupovat se srážením exekucí ze mzdy zaměstnance? Zda se máme řídit pořadím exekucí tak, jak je uvedené za ZL? V tom případě ale nevíme, kolik srážet, neboť nevíme, o jakou se jedná pohledávku.
Moc děkuji za radu.