Re: Doklad v cizí měně z tuzemska
>Dobrý den, zamotala jsem se do datumů u dokladu v cizí
>měně u tuzemských faktur. Faktura je vystavena v
>eurech a je na ní uveden ZD i DPH i v české měně. Prosím,
>kdy přepočítávám fakturu na českou měnu kurzem dne
>obdržení faktury nebo kurzem dne naskladnění zboží? Pro
>zápis do účetnictví.
Oba kurzy jsou možné, postupujete dle své směrnice (tak jako u faktur ze zahraničí)
Do hlášení DPH uvedu vyčíslení v
>české měně ZD a DPH z faktury.
Ano
to není nejlepší nápad, co děláte když používají pevný kurz ?
Už jsem to našla:
Dodavatel (výstavce faktury, osoba provádějící přepočet) na faktuře – daňovém dokladu uvádí základ daně a daň v EUR, zároveň pro něj platí povinnost uvést na dokladu přepočet na českou měnu a uvést kurz, kterým přepočet provedl. Odběratel tyto údaje z faktury přijaté použije pro přepočet DPH ve svém účetnictví. Tím pádem výše DPH odvedená finančnímu úřadu dodavatelem a DPH uplatněná odběratelem je ve stejné výši. Stát na tom „nevydělá, ani neprodělá“.
Zákon o účetnictví §24
>
>Takže:
>
>Závazek přepočítáváte Vaším kurzem, ale DPH můžete
>uplatnit jen do výše uvedené na faktuře.
>
>FP 501/321 mimo přiznání - náš kurz
>ID 343 / 501 ???? - kurz FP
>
>Pomůžete, prosím, s účtováním ??? Mám to tak dobře
>???
DPH uplatníte v částce, která je uvedena na faktuře.
Rozdíl vstupuje do ceny
fa přijatá 121 eur DPH uvedeno v czk ve výši 525
účtuji svým kurzem dle směrnice (26)
2621 - 501/321
525 - 343/321
Jak "dostanete do DPH" už zaleží na Vašem SW
Ono to není tak složité , zaleží jak moc Vám pomáhá SW
V mém mám zvlášť kurz pro účto a pro DPH, tak nad tím ani nepřemýšlím, program "vyplivne" rozdíl který zaúčtuji jako "základ"
ovšem mít SW pohoda a "účtovat" dle tohoto popisu - tak asi budu používat "špatný "kurz
http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/160/Mam-prijatou-fakturu-v-cizi-mene-s-vycislenym-DPH-kde-je-zadany-jiny-kurz-nez-pouziva-nase-ucetni-jednotka-Jak-mam-v-tomto-pripade-postupovat-v-programu-POHODA/?id=2370
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
5. 9. 2014 11:25
Dobrý den, zamotala jsem se do datumů u dokladu v cizí měně u tuzemských faktur. Faktura je vystavena v eurech a je na ní uveden ZD i DPH i v české měně. Prosím, kdy přepočítávám fakturu na českou měnu kurzem dne obdržení faktury nebo kurzem dne naskladnění zboží? Pro zápis do účetnictví. Do hlášení DPH uvedu vyčíslení v české měně ZD a DPH z faktury.