Re: těhotná a konec prac.smlouvy smlouvy
Podle mě nárok na PPM máte, pokud jste byla 2 roky zaměstnaná. Pokud půjdete na rizikovku, máte od 15.dne nárok na nemocenskou. Jinak smlouva Vám skončí každopádně, je-li na dobu určitou. Na to těhotenství nemá vliv. Leda by Vám ji zaměstnavatel chtěl prodloužit.
ano máte pravdu bohužel, kdyby vás známý zaměstnal, tak jaký poměr asi DPP a bylo by to nad 10tis? a pak by jste se už vešla?
Když by to byla DPP a byla nad 10000,- ,tak by se z ní odvádělo sociální pojištění a tím pádem byste měla nárok na PPM, ta by se ale počítala práce z příjmu z DPP. PPM platí OSSZ. Z DPP do 10000,-/měsíc se pojištění neodvádí, tak že to by nepomohlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Na ministerstvo dopravy míří expert ze Slovenska. Jejich vlaky jsou terčem vtipů
Proč je vánoční reklama na Kofolu tak oblíbená? Protože se v ní krade
Brýle jako šperk, ne kompenzační pomůcka. Pavel prodává unikátní design
Příspěvky na sítě vytvořené pomocí AI? Jejich záplava začíná být docela otravná
Práce kvapná… Schillerová a spol. zapomněli u snížení záloh na OSVČ s paušální daní
Další změny v pracovnělékařských prohlídkách od 1. ledna 2026
7. 9. 2014 10:00
Dobrý den,moc moc prosím o radu.Na konci září mi končí smlouva na dobu určitou.Zaměstnaná jsme byla 2 roky v této firmě.Zjistila jsme ,že jsme těhotná,ale do ochrané lhuty se nevejdu.Takže nárok na PPM padá.Jedině možná porodné?Co ted?Mudr mi říkal,že by bylo dobré jít na rizikové k mým předešlým problémum.Ale když mi končí smlouva...tak nevím zda být po skončení pr.poměru na UP a nebo na rizikové.Honím každou korunu.V tomto stavu mě nikdo nezaměstná jedině možná známej na 2 měsíce jakoby brigádu,ale na prosinec.Poradíte mi prosím.Děkuji.