Re: Můj první zaměstnanec
Ona musí zajít na svoji ZP, kde se nechá zaregistrovat jako osoba celodenně pečující o 2 děti do 15 let (celodenní péče je u školních dětí splněna, jestliže chodí jen na vyučování, ne do družiny). O tom Vám přinese doklad a na základě toho jí budete srážet Zp pouze z dosažené mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 9. 2014 12:38
Dobrý den,
moc prosím o radu. Mám v úmyslu zaměstnat paní na zkrácený úvazek. Zjistila jsem si všechno ohledně přihlášek zaměstnavatele i zaměstnance, v tom myslím mám jasno, ale tápu v jedné věci. Paní má malé děti na prvním stupni ZŠ, takže by potřebovala pracovat na poloviční úvazek. Já s tím problém nemám, ale nevím, jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním - to si bude muset doplácet do nějakého minima? Protože když bude mít mzdu cca 9.000 korun na plný, tak zkrácený by jí dělal polovinu - je to vůbec možné odvádět jen z půlky?
Mnohokrát děkuji za odpověď, případně odkaz, kde se o tom dočíst více.