Re: Ukončení pracovního poměru
Samozřejmě, že JE možné dát výpověď ženě na MD či RD.
Pro tazatelku - a paní by souhlasila s dohodou zpětně?
jj, paní souhlasí se zpětnou výpovědí- ještě mě napadlo, řešit to dodatkem k pracovní smlouvě - prac.poměr na dobu určitou k 31.5.2014.
Spíš mi šlo o to,zda se jí doba od 31.5-do ukončení rd započítává do odpracovnaných let. Na sociálce z toho byli "divocí" a odkazovali mě z kanceláře do kanceláře, nicméně prý se to paní započítávat bude a ukončit ji to takto lze.Taky nevím,jestli osvč, která má přerušenou činnost by vlastně mohla mít zaměstnance- takže odhlášení je podle mě správné.díky za reakce
Péče o dítě do 4 let je z hlediska důchodového pojištění náhradní dobou, takže problém v tomto směru není. Proč by zaměstnankyně měla souhlasit s dobou určitou (a ještě 4 měsíce zpětně), to nechápu, vždyť by se tím připravila o odstupné, na které má nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 9. 2014 11:37
Dobrý den, prosím o radu. OSVČ zaměstnávala pracovnici,ta ale byla teď na RD. OSVČ přerušila podníkání v 6/2014 (a neuvědomila si ,že má zaměstnance), zaměsntankyni končí rd teď v září,ale ukončení jí samozřejmě osvč dát nemůže až teď ,ale třeba už k 31.5.2014. Nebude na tom ta zaměstnankyně nějak "škodná" z pohledu soc. pojištění, odpracované doby apod.? Díky za pomoc.