Hlavní navigace

Sponzorský dar - podmínky

• (neregistrovaný)

25. 9. 2014 15:32

Dobrý den, jsem sportovec a mám možnost dostat sponzorský dar ve výši 200.000,- Jaké jsou podmínky přijetí? (musím být někde registrovaný) atd..... Doklady na využití této finanční částky bych byl také schopen doložit

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 9. 2014 16:13

mirka..p (neregistrovaný)

Re: sponzorský dar - podmínky
      To bych řekla, že se musíte domluvit se sponzorem....co po Vás bude chtít.

• 26. 9. 2014 7:12

Marek Hl. (neregistrovaný)

Mě jde hlavně o mě. Zda tuto částku můžu přijmout bez toho abych byl v nějakém sdružení nebo stáji..

• 26. 9. 2014 9:40

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Sponzor si může určovat pravidla, bez znalosti smlouvy nelze relevantně odpovědět.

• 26. 9. 2014 13:18

Marek Hl. (neregistrovaný)

Aha, takže jestli to dobře chápu, tak nemusím být nikde evidovaný, pokud to nebude ve smlouvě? Sponzor je osvč, v podstatě mě bylo nabýdnuta částka těch 200000,- a žádné podmínky po mě nechtěl(že bych se měl někam registrovat nebo něco zakládat, jsem individualista). Nerad bych pak měl popotahovačky třeba s finančákem - protose tak blbě ptám.

• 26. 9. 2014 13:30

hugo123 (neregistrovaný)

Mě se to jeví jako čistý finanční dar. Pokud je dárce OSVČ a tuto částku chce dát do nákladů, bude s tím mít problém, není-li zjevné, že se jedná o prokazatelnou formu reklamy (pokud byste dělal reklamu, za kterou by vám platil, pak to zase směřuje k živnosti). Jako dar fyzické osobě si OSVČ neuplatní ani jako odečitatelnou položku od základu daně. Pokud by chtěl OSVČ uplatit dar na podporu sportu, musel by podarovat sportovní klub (tedy právnickou osobu).

Na vaší straně by takto se jednalo o dar, který nad 15 000 Kč za rok, zdaňujete v daňovém přiznání jako FO. Ale berete to jako obecné stanovisko.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).