Re: přečerpaná dovolená - není příjem
>>Dobrý večer, moc prosím o radu s výpočtem. Mám
>>situaci, kdy má zaměstananec přečerpánu dovolenou -
>>při
>>skončení PP budu krátit. Nastudovala jsem si, že
>>musím
>>sníži HM a s tím související SP a ZP, za přečerpané
>>dny NV
>>(min. ZP za NV si myslím, že nebudu řešit, protože
>>zaměstnanec má další pracovní poměr a domnívám se, že
>>není nutno v tomto případě platit).
To si myslíte špatně.
Nedaří se m to do
>>programu zadat, protože v posledním měsící nemá
>>žádnou
>>hrubou mzdu (jen náhradu za PN). Na hotline jsem už
>>napsala a čekám, prosím potřebovala bych se jen
>>ujistit
>>jaký je princip - snížím hrubou mzdu, snížím SP a ZP
>>a
>>to jejich obě části - i SP a ZP, které je strháváno
>>zaměstnanci? DOmnívám se že ano, když snížím VZ pro ZP
>>a
>>SP, ale nějak mi zatím nedochází, co to ve mzdě, kde
>>není hrubá mzda udělá.... mzda nevyjde mínusová, dá
>>se
>>to vzít z té náhrady za PN. Má někdo stejnou
>>zkušenost
>>prosím? Děkuji za radu, Bára
>
Musíte snížit náhradu mzdy za dovolenou, tím bude tato mzdová položka v mínusu, máte-li "normální program", měl by to dál umět. neumí-li to program, musíte to umět vy . Mínusová položka v hrubé mzdě znamená, že se zároveň vrátí přísluš. SP i ZP ( buď snížením obou VZ nebo jen výpočtem z tohoto VZ vrátíte zaměstnanci.)
K tomu vypočtete ZP z fiktivního NV 13,5 %, srazíte zamněstnanci a odvedete. Takže budou tam nějaké vratky a nějaký doplatek.
Mínusová hrubá se sníží o vypl. náhradu v době nemoci, ale nemá stejně vliv na VZ, protože se z ní jak víte pojistné neodvádí.
>Co máte za program?
Re: přečerpaná dovolená - není příjem
Dobrý večer, money. Už se mi to tam natvrdo podařilo nacpat, čekám ještě na tu odpověď z hotline, aby semi to dobře promítlo kam má. Paní níže ještě píše, že NV budu řešit, takže ještě ZP za NV tam musím dostat. Jde o 1,5 dne, ZP za neplacené volno řeším jen u jednoho celého dne že? děkuji moc za odpověď, Bára
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 9. 2014 20:29
Dobrý večer, moc prosím o radu s výpočtem. Mám situaci, kdy má zaměstananec přečerpánu dovolenou - při skončení PP budu krátit. Nastudovala jsem si, že musím sníži HM a s tím související SP a ZP, za přečerpané dny NV (min. ZP za NV si myslím, že nebudu řešit, protože zaměstnanec má další pracovní poměr a domnívám se, že není nutno v tomto případě platit). Nedaří se m to do programu zadat, protože v posledním měsící nemá žádnou hrubou mzdu (jen náhradu za PN). Na hotline jsem už napsala a čekám, prosím potřebovala bych se jen ujistit jaký je princip - snížím hrubou mzdu, snížím SP a ZP a to jejich obě části - i SP a ZP, které je strháváno zaměstnanci? DOmnívám se že ano, když snížím VZ pro ZP a SP, ale nějak mi zatím nedochází, co to ve mzdě, kde není hrubá mzda udělá.... mzda nevyjde mínusová, dá se to vzít z té náhrady za PN. Má někdo stejnou zkušenost prosím? Děkuji za radu, Bára