Hlavní navigace

Přečerpaná dovolená - není příjem

• (neregistrovaný)

25. 9. 2014 20:29

Dobrý večer, moc prosím o radu s výpočtem. Mám situaci, kdy má zaměstananec přečerpánu dovolenou - při skončení PP budu krátit. Nastudovala jsem si, že musím sníži HM a s tím související SP a ZP, za přečerpané dny NV (min. ZP za NV si myslím, že nebudu řešit, protože zaměstnanec má další pracovní poměr a domnívám se, že není nutno v tomto případě platit). Nedaří se m to do programu zadat, protože v posledním měsící nemá žádnou hrubou mzdu (jen náhradu za PN). Na hotline jsem už napsala a čekám, prosím potřebovala bych se jen ujistit jaký je princip - snížím hrubou mzdu, snížím SP a ZP a to jejich obě části - i SP a ZP, které je strháváno zaměstnanci? DOmnívám se že ano, když snížím VZ pro ZP a SP, ale nějak mi zatím nedochází, co to ve mzdě, kde není hrubá mzda udělá.... mzda nevyjde mínusová, dá se to vzít z té náhrady za PN. Má někdo stejnou zkušenost prosím? Děkuji za radu, Bára

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2014 8:41

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: přečerpaná dovolená - není příjem
      >>Dobrý večer, moc prosím o radu s výpočtem. Mám
      >>situaci, kdy má zaměstananec přečerpánu dovolenou -
      >>při
      >>skončení PP budu krátit. Nastudovala jsem si, že
      >>musím
      >>sníži HM a s tím související SP a ZP, za přečerpané
      >>dny NV
      >>(min. ZP za NV si myslím, že nebudu řešit, protože
      >>zaměstnanec má další pracovní poměr a domnívám se, že
      >>není nutno v tomto případě platit).

To si myslíte špatně.

Nedaří se m to do
      >>programu zadat, protože v posledním měsící nemá
      >>žádnou
      >>hrubou mzdu (jen náhradu za PN). Na hotline jsem už
      >>napsala a čekám, prosím potřebovala bych se jen
      >>ujistit
      >>jaký je princip - snížím hrubou mzdu, snížím SP a ZP
      >>a
      >>to jejich obě části - i SP a ZP, které je strháváno
      >>zaměstnanci? DOmnívám se že ano, když snížím VZ pro ZP
      >>a
      >>SP, ale nějak mi zatím nedochází, co to ve mzdě, kde
      >>není hrubá mzda udělá.... mzda nevyjde mínusová, dá
      >>se
      >>to vzít z té náhrady za PN. Má někdo stejnou
      >>zkušenost
      >>prosím? Děkuji za radu, Bára
      >
      Musíte snížit náhradu mzdy za dovolenou, tím bude tato mzdová položka v mínusu, máte-li "normální program", měl by to dál umět. neumí-li to program, musíte to umět vy . Mínusová položka v hrubé mzdě znamená, že se zároveň vrátí přísluš. SP i ZP ( buď snížením obou VZ nebo jen výpočtem z tohoto VZ vrátíte zaměstnanci.)
      K tomu vypočtete ZP z fiktivního NV 13,5 %, srazíte zamněstnanci a odvedete. Takže budou tam nějaké vratky a nějaký doplatek.
      Mínusová hrubá se sníží o vypl. náhradu v době nemoci, ale nemá stejně vliv na VZ, protože se z ní jak víte pojistné neodvádí.
      >Co máte za program?

• 26. 9. 2014 18:00

Baara (neregistrovaný)

Dobrý večer, money. Už se mi to tam natvrdo podařilo nacpat, čekám ještě na tu odpověď z hotline, aby semi to dobře promítlo kam má. Paní níže ještě píše, že NV budu řešit, takže ještě ZP za NV tam musím dostat. Jde o 1,5 dne, ZP za neplacené volno řeším jen u jednoho celého dne že? děkuji moc za odpověď, Bára

• 29. 9. 2014 13:24

JřinaH. (neregistrovaný)

Ano NV jen za celé dny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).