Re: Mzdy - vnitropodnikové směrnice
Firmy, kterým zpracovávám účetnictví, něco "nad" poskytují. Ale tato plnění mají jednotlivý zaměstnanci uvedeny v pracovních smlouvách.
Re: Mzdy - vnitropodnikové směrnice
Naši zaměstnanci mají pracovní smlouvy a k tomu zvlášť mzdový výměr, ve kterém jsou uvedené jednotlivé složky mzdy - vždy za jednotlivé činnosti, které vykonávají, plus odměnu a osobní ohodnocení dle výsledku hospodaření a možností firmy.
Příplatky za práci přesčas, v noci, o víkendu dostávají dle zákona.
Nedokážu si teč vybavit, co by mohli nad rámec zákona dostávat. Třeba větší příplatky za víkend, noční atd? Na to je firma moc opatrná :-)
Ještě mě napadá - mimořádná odměna zaměstnanci při životním nebo pracovním výročí - to je nad rámec zákona? Jestli takovou odměnu zam-tel poskytne, už by k tomu měla být směrnice?
(takové odměny se u nás ale poskytují dle uvážení jednatelky)
Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 9. 2014 23:28
Dobrý den. Prosím o radu.
Zpracovávám mzdy v s.r.o. asi dva roky. Na jednom školení my bylo řečeno, že pro podnikatelskou sféru nejsou vnitropodnikové směrnice v oblasti personalistiky a mezd povinné. Nyní jsem ale z jiného zdroje slyšela, že by měli být a kontroly je vyžadují. Celé odpoledne prohledávám internet, ale předpis, kterým by byla stanovena povinnost mít vnitropodnikové směrnice pro postup výpočtu mezd a třeba poskytování nenárokových složek mezd, jsem prostě nenašla.
Má zaměstnavatel - s.r.o. povinnost takové směrnice mít nebo nemá?
Děkuji a odpověď.
M.