Hlavní navigace

Pozemky na jméno, které nemá adresu

• (neregistrovaný)

29. 9. 2014 12:07

Dobrý den, našla jsem pozemky, které jsou na jméno ženy, ale bez adresy. Vzhledem k tomu, že jméno je totožné s rodným jménem mé babičky, začala jsem pátrat po příbuzenstvu. Zjistila jsem, že jmenovaná paní, zapsaná na katastru jako vlastník pozemků, je adoptovaná dcera pradědečkova bratra. Vzhledem k tomu, že v dědickém řízení po zmíněném bratru není nikde uvedeno žádné datum narození...zmíněné adoptované dcery, je nemožné ji identifikovat. Je možné tedy zažádat o znovuotevření dědictví po zmíněném bratru ? Doufám, že se v tomto dotazu vyznáte :-) Děkuji Iveta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 9. 2014 12:13

m. (neregistrovaný)

Re: pozemky na jméno, které nemá adresu
      Zanechte planých nadějí. Pokud je tam jen jméno, pozemky Vám nevydají. Máme obdobný případ v rodině.

• 29. 9. 2014 16:53

Iveta67 (neregistrovaný)

Ta žena je ale uvedena v pradědečkově závěti, nicméně neidentifikovatelná dál, pro dohledání, kdy zemřela a tak. A mrtvá zřejmě bude, pže pradědeček zemřel v r. 1932 a ona již byla zletilá

• 30. 9. 2014 7:16

1234a (neregistrovaný)

není to beznadějné. zajisté jste nahlédli do katastru do pozemkové knihy, na základě jaké listiny se stala majitelkou. tam bude její přesná identifikace. obraťte se na úzsvm, tam vám poradí jak dál. jsou velmi ochotní.

pokud budete mít v ruce nějaký doklad - úmrtní list, rodný list (lze dohledat na matrice), podáte na soud návrh na provedení dodatečného dědického řízení.

http://www.uzsvm.cz/nedostatecne-urcite-identifikovani-vlastnici-2140-0-85/

• 30. 9. 2014 7:55

Iveta67 (neregistrovaný)

ano, byla jsem na katastru, vytáhla jsem si odevzdací listinu z notářství jako soudního komisařství a tam odkazuje pradedeček vše své adoptivní dceři. Není zde žádné datum té dcery. Navíc jsou tu dvě jména. To jedno, které je odlišné od jména pradědečka nevím, jestli je rodné, nebo se vdala? Poradím se z pracovníky katastru. Maximálně jestli existují nějaké archivy asi okresního soudu? V každém případě je na katastru zapsána jménem mého pradědečka, takže to asi vypadá na jméno už jako adoptované....zkoušela jsem ho podle toho druhého jména vyhledat v narozených, nicméně, zase! nevím, kde se narodila....jestli v tom městě co žila, nebo někde okolo?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).