Hlavní navigace

Skončení PP-termín předání potvrzení ÚP

• (neregistrovaný)

30. 9. 2014 9:42

Dobrý den, zítra tj. 1.10.2014 mě skončí prac.poměr dohodou z důvodu nadbytečnosti ze strany zam-tele. Zaměstnavatel mi vydá dne 01.10.2014 zápočtový list. Prosím, dokdy je povinen mi předat potvrzení o výdělku pro ÚP pro evidenci uchazečů o zaměstnání? A dokdy mě musí zaslat potvrzení o zdanitelných příjmech, ELDP? Ještě něco bych měla od zam-tele požadovat? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 9. 2014 9:48

jasná. (neregistrovaný)

Re: Skončení PP-termín předání potvrzení
      Jakmile se zaevidujete na ÚP, dají vám tiskopis pro zaměstnavatele, na kterém vám zaměstnavatel potvrdí požadované údaje. ELDP zaměstnavatel vystaví až po zpracování mezd, domluvte se s účetní, kdy si máte pro něj přijít.

• 30. 9. 2014 9:53

Líba (neregistrovaný)

Re: Skončení PP-termín předání potvrzení
      Potvrzení o průměrném výdělku pro úřad práce vám může připravit taky na zítra, jestli jste o něj požádal. Tiskopis se dá stáhnout nebo si ho přinesete z ÚP. Automaticky se při ukončení PP každému nevystavuje.

Potvrzení o zdanitelných příjmech se vystavuje do 10 dnů od požádání. Zpravidla se žádá po skončení roku.

ELDP vám vystaví, až bude jisté, že letos už žádný příjem mít nebudete. Dřív než po výplatách za září to tedy být nemůže. Domluvte se, kdy si pro něj přijdete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).