Re: Darování auta dceři
Ale já myslím, že ho chce vyřadit z OM, viz ... z bazaru má A4 s odhadní cenou(kupní),z té vypočtu DPH a při vyřazení z IM dodaním... Jestli tím dodaněním myslí odvedení DPH
Já vidím jako nejlepší a nejlevnější postup Tečko nastínila:
1) vyřadit z OM - odvézt DPH z ceny obvyklé
2) již jako fyzická osoba nepodnikatel darovat dceři auto na základě jednoduché darovací smlouvy bez notáře...
Re: Darování auta dceři
Dekuji za rady(ano, odvod dane je DPH),ale hlavne mne zajimalo, jestli musi auto prepsat na dceru, protoze dcera, kdyz po roce proda, uz nemusi odvest dan z prijmu.Jeste jednou dekuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
30. 9. 2014 17:45
Dobrý den,klient vede DE,má v majetku odepsané auto a chce ho darovat dceři.Postup je pro mne ze začátku jasný:z bazaru má A4 s odhadní cenou(kupní),z té vypočtu DPH a při vyřazení z IM dodaním.Ale dál nevím.Má si sám napsat darovací smlouvu nebo musí u notářky?Anebo stačí přepsat auto na dceru? Poraďtě mi nejlepší způsob.Děkuji.