Re: OT Tiskopis stvrzenka
Nejraději bych všem svým klientům, kteří přijímají hotovost a ručně vypisují doklady, nechala vyplňovat pouze stvrzenky. Mají v tom zmatek a stává se že neví, co mají dát zákazníkovi a co nechat do účetnictví. Vyplní originál příjmový doklad, v kopii vyplní stvrzenku - a zákazník chce originál vyplněnou stvrzenku. Takže to končí tak, že půlka dokladů, které dostanu ke zpracování, jsou příjmové pokladní doklady a druhá půlka stvrzenky. A naučit je, aby si nechávali kvůli číselné řadě chybně vyplněné doklady, aby je jen přeškrtli a nevyhazovali je - také nadlidský úkol.
Z účetního SW pak tisknu tzv. košilky, které jsem pojmenovala "příjmový pokladní doklad" a vejde se mi jich cca 7 na stránku. Jsou tam uvedeny pořadová čísla a základní údaje. A jako přílohu lepím doklady od klienta.
Re: OT Tiskopis stvrzenka
Přesně z tohoto důvodu jsem začala se stvrzenkama.Abych předešla špatně vyplněným účetním dokladům.Děkuji za příspěvek.Jsem ráda,že to tak také funguje i jinde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 10. 2014 16:10
Dobrý den,píši si prosím o Váš názor na stvrzenku jako takovou.Nemyslím tím kopii PPD.Myslím tím tiskopis ,který je už ve své originální podobě nazván stvrzenka.Je akceptovatelné při příjmu peněz za platbu faktury v hotovosti,vystavit nejdříve tuto stvrzenku(ne PPD) a následně účtovat tak,že si vystavím svůj očíslovaný PPD a kopii této stvrzenky si přiložím jako přílohu?Děkuji za vaše názory