Re: Ukončení PP na dobu určitou
Ne, žáden zákon vám to neukládá. Předpokládejme, že je gramotný a umí si ve smlouvě přečíst kdy PP končí. V den ukončení PP předejte zaměstnanci zápočtový list.
Děkuji děvčata :o)
>>Dobrý den,
>>chci se zeptat, zda je třeba dát zaměstnanci dopředu
>>vědět, že jeho pracovní poměr na dobu určitou končí.
>>Pátrala jsem po nějakých lhůtách, ale nemohla jsem se
>>dopátrat :o)
>
>Ne, žáden zákon vám to neukládá. Předpokládejme, že je
>gramotný a umí si ve smlouvě přečíst kdy PP končí. V
>den ukončení PP předejte zaměstnanci zápočtový list.
Jak už tu řekly kolegyně, žádnou oznamovací povinnost nemáte. My to ale ve firmě stejně děláme. Ve sdělení, že nemáme zájem na prodloužení smlouvy upozorníme na nutnost vyřídit si výstupní formality (výstupní list, vrátit služební mobil atd.) A také na zaměstnance apelujeme, aby si vybrali případný zbytek dovolené a my ji tak nemuseli proplácet. Jinak připomínám, že pokud zaměstnanec přijde den po smlouvě na dobu určitou a se souhlasem zaměstnavatele pracuje, vzniká mu automaticky PP na dobu neurčitou
Já před ukončením doby určité upozorňuji hlavně zaměstnavatele, právě z toho důvodu, aby končícímu zaměstnanci omylem nedali práci po skončení doby určité. My jako zemědělci máme doby určité podle odhadované potřeby práce a potom případně prodlužujeme dodatkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 10. 2014 7:36
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je třeba dát zaměstnanci dopředu vědět, že jeho pracovní poměr na dobu určitou končí. Pátrala jsem po nějakých lhůtách, ale nemohla jsem se dopátrat :o)