Re: Prodej nad 10.000 Kč vč. DPH
>Dobrý den,
>
>zákazník (občan bez IČ a DIČ) si zakoupil na prodejně
>zboží za 15.000 Kč vč. DPH. Kolegyně vystavila
>maloobchodní fakturu, na které je uvedeno Faktura-daňový
>doklad, ovšem v kolonce příjemce je uveden Maloobchod
>(chybí tedy identifikace příjemce). Uzná mi finanční úřad
>takovýto doklad v účetnictví jako plátci, který doklad
>vystavil?
>
>Předem děkuji za odpověď.
>
Proč by neuznala, copak jste byli povinni osobě nepovinné k dani vystavit daňový doklad?
ZDPH § 28
Pravidla pro vystavování daňových dokladů v tuzemsku
(1) Plátce je povinen vystavit daňový doklad v případě
a) dodání zboží nebo poskytnutí služby osobě povinné k dani nebo právnické osobě nepovinné k dani, s výjimkou plnění osvobozených od daně bez nároku na odpočet daně, ..
Dobrý den, děkuji za reakci. Já si právě osobně myslím, že osobě nepovinné k dani nemusím vystavovat daňový doklad. Ale pak jsem procházela různé diskuse a tam mě mátly rozpravy o tom, že u každého prodeje nad 10.000 Kč pro podnikatele i nepodnikatele se vystavuje daňový doklad podle §29, tak jsem potřebovala jenom ujištění, že nemusím.
Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 10. 2014 10:07
Dobrý den,
zákazník (občan bez IČ a DIČ) si zakoupil na prodejně zboží za 15.000 Kč vč. DPH. Kolegyně vystavila maloobchodní fakturu, na které je uvedeno Faktura-daňový doklad, ovšem v kolonce příjemce je uveden Maloobchod (chybí tedy identifikace příjemce). Uzná mi finanční úřad takovýto doklad v účetnictví jako plátci, který doklad vystavil?
Předem děkuji za odpověď.