Re: ukončení PP ve zkušební době
Děkuji za odpověď. Ještě jsem to neřešila, vždy jsem se dohodla se zaměstnancem a když nevěděl jak sepsat, napsala jsem mu to a on jen podepsal. Tenhle nic neřeší, protože tvrdí, že NEMUSÍ. Že si jen tak odejde a nic není jeho povinnost. Když se to řešilo, nebyla jsem ten den v práci a na stole jsem měla jen jeho výpověď, kterou z něho vymámila kolegyně s tím, že něco donést musí, tak donesl, ale výpověď, ne zkušební dobu. Tak co teď? Mám zaměstnanci oznámit, že nedoložil a dát mu áčka?
Děkuji H.
Urychleně kontaktovat zaměstnance a dořešit.
Nemám od něho nic, co je správně. Nejdříve prý přišel s tím, že nemusí nic psát a taky nebude. Pak přinesl výpověď, kde si určil datum ukončení v ten den, kdy přišel naposledy. Pracoval necelé dva měsíce - končí ve zkušební době. Ale na to od něho papír mít nebudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2014 8:32
Prosím vás, musí být písemnou formou doloženo ukončení PP ve zkušební době? Zaměstnanec pouze oznámil před nástupem na směnu, že už nepřijde. Nic k tomu nepřinesl s tím, že to není jeho povinnost, že si může skončit kdy a jak chce, když je ve zkušební době. Nemám nic v ruce, že opravdu chtěl skončit sám, nic ani nepřinese, ani se už nestaví, aby mi to podepsal. Co s ním? Můžu mít pouze potvrzení o zaměstnání, aniž bych měla od něho podepsané ukončení?
Děkuji Hanka