Re: Ukončení PP dohodou ke konci měs a n
Řeším něco podobného - zaměstnanec podepsal ukončení PP dohodou k 31.10.2014, ale od 3.10. je nemocný. PP tedy skončí 31.10.2014, ale kdy pošlu jeho ELDP? Až po skončení jeho nemoci? Dozvím já se vlastně, že už není nemocný?
Re: Ukončení PP dohodou ke konci měs a n
Mám zaměstnance nemocného v ochranné lhůtě, nosí mi lístky na peníze, zápočtový list dostane až se uzdraví, dopíšu do něj všechny exekuce, které mu mezitím na naši firmu dojdou. A ještě jsem zjistila, že ho pak musím odhlásit na zdravotní pojištovně, kde jsem ho při onemocnění přihlásila kodem N. Nebo to mám špatně? Měla jsem mu dát Zápočt. list při skončení prac. poměru i když marodí? Děkuji za reakce. Myslím si, že je důležité aby mzdovka měla uschopnění bývalého zaměstnance doložené... ale je to jen můj názor. Ono to může být dlouhodobé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2014 12:44
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnavatel a zaměstnanec se dohodli na ukončení PP k 31.10.2014 a dnes donesl zaměstnanec neschopenku. Co to prosím Vás pro nás jako zaměstnavatele znamená? Posune se tou jeho nemocí nějak konec jeho PP?
Děkuji moc.