Re: Příjmy z příležitostných činností
Děkuji za reakci.
Takže pokud by to bylo opakovaně, tak pak by připadal v úvahu už jen ŽL? Částka za rok nijak nerozhoduje?
(Kdyby se jednalo o cca 12 akcí po 1 tis. Kč za rok = celkové příjmy za rok 12 tis. Kč? ... do ročního limitu ostatních příjmů 30 tis. bych se vešla ... a kvůli 12 tis. Kč vyřizovat ŽL ...)
Re: Příjmy z příležitostných činností
Pokud byste nafotila jednu svatbu za rok za 12 tis.Kč, tak by se to dalo považovat za jednorázovou akci a dle mého názoru byste mohla zdanit v § 10 ZDP.
Ale 12 akcí za rok, i když se vejdou do limitu § 10 ZDP, není příležitostná činnost a naplňuje to znaky podnikání. A i když byste neměla zřízený ŽL, tak dle NOZ to bude spadat do § 7 odstavec 1) písmeno c) ZDP v platném znění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 10. 2014 14:58
Dobrý den,
jsem zaměstnanec momentálně na rodičovské dovolené, nemám žádné zdanitelné příjmy. Nyní se mi naskytla možnost přivydělat si focením. Jednalo by se o pár akcí po cca 1 tis. Kč. Jak mám postupovat?
Nechci si vyřizovat ŽL. Mohu uplatnit §10 - příjmy z příležitostných činností?
Děkuji.