Re: Pomoc-DPH odvedeno, faktura "zrušena
Já bych si ofotila FA, dala bych ji podepsat panu majiteli s tím, aby tam napsal poznámku, proč se FA stornuje, kopii bych si dala jako dobropis do běžného měsíce a čekala, co se bude dít. Třeba na to ani nepřijdou. A kdyby, tak zodpovědnost má přece pan majitel.
To je právě omyl, zodpovědnost má nejen majitel.
Zvlášť, když paní účetní přímo píše, teď nebudeme mít my (rozumí se fakturu v příjmech), příště zase dodavatel ( nebude mít alikvotní částku v příjmech).
Něco jiného opravdu je, pokud skutečně neproběhlo zdanitelné plnění.
"Můj" podnikatel daně krátit nechtěl, asi ani protistraně nešlo primárně o krácení. Jenže ten "můj" je malinkatej oproti odběrateli a pokud chce od něj v budoucnu dostávat zakázy, nezbývá, než mu vyhovět. A že těch zakázek je....
Pokud bych to nechala tak, tak mi pořád bude tato faktura viset jako neuhrazená. Pokud udělám ODD, tak na sebe možná poštvu FU.
Vážně nevím, co s tím....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 10. 2014 12:02
Dobrý den, žádám Vás o radu jak postupovat v tomto případě:
Podnikatel (sro, plátce dph) vystavil v březnu fakturu odběrateli, dph jsem odvedla za 1Q2014. Odběratel je někdy i dodavatel a z důvodů, které mi nejsou známy, se tyto subjekty dohodly že fakturu vyhodí a v budoucnu bude "mému" sro ponížena cena za služby, které pro nás tato firma bude dělat.
Bylo mi to řečeno včera.....
V překladu - podnikatel vystavil fakturu, kterou jsem zaúčtovala, odvedla dph, ale protistrana ji nemá v účetnictví a nikdy mít nebude - oba se dohodli, že fakturu vyhodí. Co teď s tím? Jak tohle vyřešit? Nic mě nenapadá.... Děkuji za pomoc!!