Re: Peněžitá pomoc v mateřství-nárok,Vzá
Děkuji za rychlou a komplexní odpověď!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
16. 10. 2014 9:39
Dobrý den,
Ráda bych se zeptala zda budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství a z jakého vyměřovacího základu mi bude počítán. Má situace je následující:
Byla jsem zaměstnána u zaměstnavatele od 1.2.2012 do 30.4.2014.
Následně jsem nastoupila u druhého zaměstnavatele, kde jsem zaměstnána nyní. První měsíc jsem pracovala 1.5.2014-31.5.2014 od dalšího jsem nastoupila na nemocenskou tj: od 1.6.2014, která bude trvat až do 14.12.2014 kdy mám nastoupit na mateřskou dovolenou.
Je tomu tak, že podmíku 270 dnů splňuji u prvního zaměstnavatele takže nárok na peněžitou pomoc v mateřství mi vzniká?
Z jakého vyměřovacího základu se mi bude počítat mateřská?
Z prvního zaměstnání, které již netrvá, ale kde splňuji podmínku 270 dnů placeného nemocenského pojištění? Přílohu k žádosti bude vyplňovat původní zaměstnavatel?
Nebo 11 měsíců z prvního zaměstnání a 1 měsíc ze současného? Takže přílohu k žádosti by mi měli vystavit oba dva?
Nebo pouze ze současného zaměstnání za období 1.5.-14.12.2014 - vyloučené doby(nemocenská)? V tom případě, jakým způsobem ale prokáži splněných 270 dnů placeného nemocenského pojištění?
Děkuji!