Re: Storno faktury- pro tečku
díky za odkaz, přečetla jsem si to až po poslední odpovědi a aspoň mě to utvrdilo, že storno faktury není zrovna "košér"
Re: Storno faktury
Namontovali jsme rolovací mříž do nájemní jednotky - jeho vyhodili že neplatí - chceme stornovat fakturu - důvod musím vymyslet - potom vystavim dnešní fakturu na rolovací mříž s názvem stávající jednotky v obchodním centru - on si chce za nižší částku mříž odkoupit.
Děkuji
Re: Storno faktury obecně
Stejně moc děkuji, mříž není majetkem centra, ale je majetkem nájemce.
Mohu se zeptat jen tak obecně.
Pokud stornuji fakturu v rámci 1 měsíce, tak zaškrtnu storno a neúčtovat a pokud je to není v rámci jednoho měsíce, tak udělám opravný daňový doklad na celou fakturu?
Děkuji
Re: Storno faktury obecně
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>poprvé stornuji fakturu a prosím o radu jak fakturu
>>>>>>stornovat.
>>>>>
>>>>>Faktura je z 5/2014.
>>>>
>>>>Namontovali jsme rolovací mříž do nájemní jednotky -
>>>>jeho vyhodili že neplatí - chceme stornovat fakturu -
>>>>důvod musím vymyslet - potom vystavim dnešní fakturu
>>>>na
>>>>rolovací mříž s názvem stávající jednotky v obchodním
>>>>centru - on si chce za nižší částku mříž odkoupit.
>>>>Děkuji
>>>tak to vám nezávidím, pokud došlo k plnění a navíc v
>>>RPDP a ještě zřejmě TZ najatého majetku, pak nelze
>>>fakturu jen tak jednoduše stornovat
>>>možná vám někdo jiný poradí, jaký důvod storna
>>>vymyslet
>>
>>Stejně moc děkuji, mříž není majetkem centra, ale je
>>majetkem nájemce.
>>Mohu se zeptat jen tak obecně.
>>Pokud stornuji fakturu v rámci 1 měsíce, tak zaškrtnu
>>storno a neúčtovat a pokud je to není v rámci jednoho
>>měsíce, tak udělám opravný daňový doklad na celou
>>fakturu?
>>Děkuji
>nebyla bych si tak jista, že mříž je majetkem nájemce
>zkuste si přečíst odkaz, který uvedla paní tečka
>odpovídá pan Pavel a toho já považuji za odborníka
Zkusím kontaktovat právníka, protože když děláme mříže a ten nájemce jde z obchodního centra pryč, tak si od nás objedná demontáž mříže a nájemní jednotku úplně vyklidí - z toho předpokládám, že je mříž jeho. A právě se obávám i toho, že stornuji fakturu a odkoupí si mříž od nás jiný nájemce (ale čich je ta mříž kdy není zaplacena?). Domnívám se že mříž není naše..Potom by i původní nájemce po něm mohl žádat fakturu znovu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 10. 2014 13:12
Dobrý den,
poprvé stornuji fakturu a prosím o radu jak fakturu stornovat.
Mám účetní program Stereo. Zatím jsem ve vydaných fakturách zaškrtla tlačítko storno a zadala neúčtovat. Faktura je v přenesení daňové povinnosti. Mám ještě něco vystavit, udělat opravné..?
Zákazník by mi měl potvrdit přímo tu fakturu že, ale nevím jaký důvod mohu napsat. Pravda je, že ten zákazník by nám fakturu nikdy nezaplatil a peníze nemá, tak ji chceme stornovat a on s tím samozřejmě souhlasí.
Děkuji