Hlavní navigace

Prodej vozidla s nebo bez DPH

• (neregistrovaný)

16. 10. 2014 14:25

Dobrý den,

dotaz zní, vozidlo jsem zakoupil od FO neplátce v roce 2011 a nyní ho chci prodat FO neplátci. Já jsem jsem plátce DPH.
    Musím ho prodávat s DPH?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2014 18:42

alli (neregistrovaný)

Re: Prodej vozidla s nebo bez DPH
      možná nikdo neodpověděl, neboť jste zapomněl na pravidlo této diskuze č. 6) SLUŠNOST

Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.

• 17. 10. 2014 7:58

Vašíno (neregistrovaný)

Nevím,ale moje otázka mně nepřijde agresivní, ale vulgární, asi jste si to vzal - vzala příliš k srdci, nemyslíte, myslím, že se slušně dotazuji a samozřejmě bych za odpověď poděkoval. Takže děkuji za velmi podivnou odpověď.

• 17. 10. 2014 10:52

Jirka01 (neregistrovaný)

Záleži na tom, jaké to vozidlo je, zda-li osobní, pak záleží kdy bylo vozidlo prvně pořízeno (1. registrace), jestli před 1.4.2009 nebo až po 1.4.2009. Pokud před 1.4.2009 jde o osvobození od DPH (přechodná ustanovení), pokud po 1.4.2009 bude následující prodej zatížen DPH. Pokud jste plátce a pořídil jste od neplátce, pak by možná šel použít §90, ale nejsem si jist, zda-li ho může použít každý plátce DPH nebo jen obchodník s použitým zbožím.
      Snad to ještě znalejší upřesní.
      Pokud nákladní pak prodej s DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).