Re: Prodej vozidla s nebo bez DPH
možná nikdo neodpověděl, neboť jste zapomněl na pravidlo této diskuze č. 6) SLUŠNOST
Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.
Re: Prodej vozidla s nebo bez DPH
Záleži na tom, jaké to vozidlo je, zda-li osobní, pak záleží kdy bylo vozidlo prvně pořízeno (1. registrace), jestli před 1.4.2009 nebo až po 1.4.2009. Pokud před 1.4.2009 jde o osvobození od DPH (přechodná ustanovení), pokud po 1.4.2009 bude následující prodej zatížen DPH. Pokud jste plátce a pořídil jste od neplátce, pak by možná šel použít §90, ale nejsem si jist, zda-li ho může použít každý plátce DPH nebo jen obchodník s použitým zbožím.
Snad to ještě znalejší upřesní.
Pokud nákladní pak prodej s DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 10. 2014 14:25
Dobrý den,
dotaz zní, vozidlo jsem zakoupil od FO neplátce v roce 2011 a nyní ho chci prodat FO neplátci. Já jsem jsem plátce DPH.
Musím ho prodávat s DPH?