Re: zaměstnanec a posudek o invaliditě
To, že mu byla přiznána invalidita ještě neznamená, že ho nahlásíte na ZP kódem D. To znamená pouze, že ho můžete započítat od data přiznání invalidity do povinného podílu....(pokud máte tuto povinnost). Na ZP jej kódem D hlásíte dnem přiznání invalidního důchodu - což bývá jiný den, než den přiznání invalidity.
Re: zaměstnanec a posudek o invaliditě
Dobrý den, mám dotaz, když je zaměstnanec uznán invalidní - 3.stupeň a nadále pracuje, musí na lékaářskou prohlídku k závodnímu lékaři?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 10. 2014 10:46
Prosím o radu. Zaměstnanci byla uznána invalidita I. stupně od 1.10.2014 (posudek přinesl dnes), pracuje jako auto lakýrník. Vím, že ho mám přihlásit na ZP kodem D, a poslat ho na mimořádnou lék. prohlídku. Mám napsáno: Posuzovaný je schopen vykonávat výd. činnost jen s podstatně menšímu nároky na tělesné, smyslové nebo duševní schopnosti. Nevím zda tedy může práci vykonávat nebo zda o tom rozhodne náš lékař. Nechci nic zanedbat. Děkuji