Re: zaměstnanec a posudek o invaliditě
To, že mu byla přiznána invalidita ještě neznamená, že ho nahlásíte na ZP kódem D. To znamená pouze, že ho můžete započítat od data přiznání invalidity do povinného podílu....(pokud máte tuto povinnost). Na ZP jej kódem D hlásíte dnem přiznání invalidního důchodu - což bývá jiný den, než den přiznání invalidity.
Re: zaměstnanec a posudek o invaliditě
Dobrý den, mám dotaz, když je zaměstnanec uznán invalidní - 3.stupeň a nadále pracuje, musí na lékaářskou prohlídku k závodnímu lékaři?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
22. 10. 2014 10:46
Prosím o radu. Zaměstnanci byla uznána invalidita I. stupně od 1.10.2014 (posudek přinesl dnes), pracuje jako auto lakýrník. Vím, že ho mám přihlásit na ZP kodem D, a poslat ho na mimořádnou lék. prohlídku. Mám napsáno: Posuzovaný je schopen vykonávat výd. činnost jen s podstatně menšímu nároky na tělesné, smyslové nebo duševní schopnosti. Nevím zda tedy může práci vykonávat nebo zda o tom rozhodne náš lékař. Nechci nic zanedbat. Děkuji