Hlavní navigace

Roční zúčtování daní.

  • (neregistrovaný)

    27. 10. 2014 10:44

    Dobrý den,
    prosím o radu při kontrole na roční zúčtovaní daní jsem zjistila že kolega přede mnou měl nějaký zmatek v zálohové a srážkové dani.
    Pak se snažil rozdíl vyrovnat že se domluvil na FÚ o převodu částek mezi zálohovou a srážkovou daní.
    Ale i přesto má na zálohové daní víc než má mít a na srážkové nemá nic.
    Nechci zase FÚ žádat o převod. Mohla bych buď nechat lidi, kteří měli srážkovou daň dát podepsat prohlášení poplatníka že neuplatňují slevu z důvodu že mají v jiné firmě pracovní poměr kde uplatňují zálohu na daň. A nebo můžu za říjnové mzdy ponížit odvod zálohové dani a ten rozdíl poslat na srážkovou daň. I když za říjnové mzdy nemá být vůbec odvod na srážkovou daň.

    Předem moc děkuji za odpovědi.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 10. 2014 10:53

      Libuše Vlasta (neregistrovaný)

      Re: Roční zúčtování daní.
      Zaměstnanec nesmí podepsat prohlášení poplatníka daně u dvou zaměstnavatelů současně. Bez ohledu na to, že by u druhého zaměstnavatele nechtěl uplatnit slevu na poplatníka.
      Rozdíly jste zjistila z daňové informační schránky?

    • 27. 10. 2014 10:54

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Roční zúčtování daní.
      tak možná byste měla nejdřív zkusit zjistit, proč je na zálohové dani víc a na srážkové nic. Protože je zřejmé, že "nějaký zmatek" máte i vy. Nemůžete dát podepsat zpětně prohlášení s tím, že neuplatňují slevu, protože ji uplatňují jinde. Prohlášení může být podepsáno ve stejném období pouze u jednoho plátce, takže pokud ho mají podepsáno jinde, nemohli ho podepsat u vás. Jak vysoké byly ty odměny, z nichž podle vás kolega špatně odvedl daň ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).