Re: Vyplácení prémie
1. v PS je uvedeno, že zaměstnanec má nárok na hrubou prémii ve výši maximálně 10% základní roční mzdy, a to v závislosti na plnění stanovených cílů. Cíle se stanovují na začátku roku, kdy zaměstnavatel mi cíle určí a na konci roku si řekneme, na kolik % jsem cíle splnila.
Teď však v dodatku se píše, že mám nárok na prémii ve výši 10 % základní hrubé PROSINCOVÉ mzdy a to podle mě mění situaci.
2. vyjádřila jsem se špatně, viz výše.
3. ano
PS: Jak je to s poměrnou částí vyplácení prémie? Tzn. např. když z firmy odejdu v sprnu, mám nárok na prémii za 8 měsíců, když v prosinci ve firmě nebudu a tudíž nebudu mít prosincovou mzdu?
Děkuju moc!
Re: Vyplácení prémie
Řekla bych , že rozdíl mezi 10% celoroční mzdy a 10% prosincové mzdy je cca dvanáctinásobný, v případě prosincové absence nedostanete nic. Já bych to teda nepodepsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
27. 10. 2014 11:57
Dobrý den,
dostala jsem dodatek k pracovní smlouvě, kde mám nově napsáno, že roční bonus mi bude vyplacen na základě roční hrubé PROSINCOVÉ mzdy. Znamená to tedy, že když nebudu ve firmě v prosinci, nemám nárok na žádné bonusy? Co když ale budu dlouhodobě nemocná a hrubá prosincová mzda bude odlišná než předchozí měsíce - znamená to, že se mi bonus vypočítá úplně na základě jiné částky??
Dále, můj zaměstnavatel mi tvrdí, že v případě, že bych z firmy odešla v průběhu roku, MÁM nárok na bonus na základě poměrné části odpracovaných měsíců - je to pravda? I když to v dodatku ani v pracovní smlouvě nemám napsáno?? Tvrdí mi, že na to mám nárok ze zákoníku práce, ale všichni to známe - co není psáno, to NENÍ dáno! Tento dovětek mi samozřejmě do dodatku nechce připsat..
Děkuji za všechny komenty.