Re: Náhrada ztráty na výdělku po dobu PN
Měla jsem pracovní úraz zaměstnance, bolestné vystavuje ošetřující lékař v okamžiku ustálení bolesti, což je okamžik, kdy již nebude docházet ke zhoršení. Měla jsem dlouhodobější pracovní úraz, náhradu za ztrátu na výdělku jsem posílala pojišťovně co 3 měsíce, aby plnili, OSSZ mi výši nemocenské vždy ochotně sdělila, tak jsem mohla vypsat. Se zaměstnancem jsem se dohodla písemně, že mu budeme vyplácet tuto ztrátu nejpozději co 4 měsíce. Má totiž nárok dostávat za každý měsíc dle § 382 odst. 2 ZP, tak jsem se s ním dohodla takto, nevadilo mu to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
27. 10. 2014 12:42
Pěkný den všem, prosím o radu.
Pán má pracovní úraz, marodí ode dne úrazu 19.9. dosud.
Kooperativa chce Posudek o bolestném. Ten vypisuje lékař poškozeného že ? Takže zavézt pánovi a on nechá vypsat lékaře že ?
Děkuji.
Dále chce Kooperativa Ušlý výdělek - vyčíslený zaměstnavatelem.
Toto se vypíše na formulář Náhrada ztráty na výdělku po dobu PN ?
Ten se vypíše až po skončení nemoci ? Kooperativa chce totiž zaslat nyní.
Bod 4. mu potvrdí OSSZ že ?
Bod 6 - zameškáno prac. dní (za prvních 14 dní nemoci) zameškal 10 pracovních dní, ale náhrada byla pouze za 8 dní (první 3 dny 0 kč).