Re: POHODA - zahadne se vytvareji faktur
Jojojo, ono to nesouvisi ani tak s vystavenim pr.DPH, ale spise s tou uhradou. Ja delam faktury drive, nez nacitam uhrady z banky - pac koukam do IB a vim, ze je hrazeno, tak posilam zbozi. No a ona ta pohoda nejak nerespektuje, ze uz mam tu FA uplatnenou ve fakture predtim a normalne si vystavi sama novou fakturu, s polozkama z te zalohovky a dopise k to k te polozce kde se odecita zalohovka text - uhrazeno dne xx.xx.xx.
Sranda je, ze pak clovek ma 2x uskutecnene plneni z tech polozek, co jsou na zalohovce, protoze je ma na dvou fakturach soucasne. Je treba si na to davat pozor, nebo to dohledat a ustrihnout te funkci kridla :-))) To bude asi rozumnejsi.
Takze diky za uklidneni, ze nejsem sam, komu se neco SAMO dela. To nesnasim, kdyz se neco deje SAMO :-)
P.
>>Ahoj,
>>pravidelne se mi stava, ze kdyz mam v pohode ve
>>vydanych zalohovych fakturach nejake FA, ktere jsou
>>uhrazene, tyto zalohovky mam pouzity k odectu zalohy
>>ve
>>vystavenych danovych dokladech, tak presto, kdyz
>>natahnu
>>banku a udelam priznani k DPH se mi ve vydanych
>>fakturach
>>SAMY od sebe objevi nove faktury, kde je odectena
>>tato
>>zaloha.
>>
>>Proste se mi objevi nekolik faktur, ktere pohoda
>>vytvori sama z tech zalohovek. Chapal bych to u tech,
>>ktere
>>jsou uhrazene a nejsou uplatnene - dle zakona vystavi
>>danovy doklad. Ale u faktur, ktere jsou jiz sparovany
>>s fakturou, kde je tato zaloha odectena? Cim to je? A
>>setkali jste se s tim taky?
>>Kdybych si toho nevsimnul, odvedu 2x DPH.
>
>ahoj, tohle se mi taky stalo - jde to někde v
>globálním nastavení, že vypneš, aby se automaticky s úhradou
>zálohovky budou vystavovat i faktura. Pohledej, určo to
>najdeš ;-)
Globální nastavení, likvidace, volby likvidace
mě se to stávalo hlavně u proforem - že se mě to ani nezeptalo, zda chci automaticky vytvořit fa, ale rovnou jí to udělalo. A teď, když máte cca 10číselných řad, je to docela sranda. :-( Ale naštěstí jsme na to vždycky přišli včas a pak i na to, že se nějak vypíná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 11. 2014 11:14
Ahoj,
pravidelne se mi stava, ze kdyz mam v pohode ve vydanych zalohovych fakturach nejake FA, ktere jsou uhrazene, tyto zalohovky mam pouzity k odectu zalohy ve vystavenych danovych dokladech, tak presto, kdyz natahnu banku a udelam priznani k DPH se mi ve vydanych fakturach SAMY od sebe objevi nove faktury, kde je odectena tato zaloha.
Proste se mi objevi nekolik faktur, ktere pohoda vytvori sama z tech zalohovek. Chapal bych to u tech, ktere jsou uhrazene a nejsou uplatnene - dle zakona vystavi danovy doklad. Ale u faktur, ktere jsou jiz sparovany s fakturou, kde je tato zaloha odectena? Cim to je? A setkali jste se s tim taky?
Kdybych si toho nevsimnul, odvedu 2x DPH.