Hlavní navigace

POHODA - zahadne se vytvareji faktury

• (neregistrovaný)

4. 11. 2014 11:14

Ahoj,
    pravidelne se mi stava, ze kdyz mam v pohode ve vydanych zalohovych fakturach nejake FA, ktere jsou uhrazene, tyto zalohovky mam pouzity k odectu zalohy ve vystavenych danovych dokladech, tak presto, kdyz natahnu banku a udelam priznani k DPH se mi ve vydanych fakturach SAMY od sebe objevi nove faktury, kde je odectena tato zaloha.

Proste se mi objevi nekolik faktur, ktere pohoda vytvori sama z tech zalohovek. Chapal bych to u tech, ktere jsou uhrazene a nejsou uplatnene - dle zakona vystavi danovy doklad. Ale u faktur, ktere jsou jiz sparovany s fakturou, kde je tato zaloha odectena? Cim to je? A setkali jste se s tim taky?
    Kdybych si toho nevsimnul, odvedu 2x DPH.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2014 11:24

šárka91 (neregistrovaný)

Re: POHODA - zahadne se vytvareji faktur
      ahoj, tohle se mi taky stalo - jde to někde v globálním nastavení, že vypneš, aby se automaticky s úhradou zálohovky budou vystavovat i faktura. Pohledej, určo to najdeš ;-)

• 4. 11. 2014 11:28

Petrrr (neregistrovaný)

Jojojo, ono to nesouvisi ani tak s vystavenim pr.DPH, ale spise s tou uhradou. Ja delam faktury drive, nez nacitam uhrady z banky - pac koukam do IB a vim, ze je hrazeno, tak posilam zbozi. No a ona ta pohoda nejak nerespektuje, ze uz mam tu FA uplatnenou ve fakture predtim a normalne si vystavi sama novou fakturu, s polozkama z te zalohovky a dopise k to k te polozce kde se odecita zalohovka text - uhrazeno dne xx.xx.xx.
      Sranda je, ze pak clovek ma 2x uskutecnene plneni z tech polozek, co jsou na zalohovce, protoze je ma na dvou fakturach soucasne. Je treba si na to davat pozor, nebo to dohledat a ustrihnout te funkci kridla :-))) To bude asi rozumnejsi.

Takze diky za uklidneni, ze nejsem sam, komu se neco SAMO dela. To nesnasim, kdyz se neco deje SAMO :-)

P.

>>Ahoj,
      >>pravidelne se mi stava, ze kdyz mam v pohode ve
      >>vydanych zalohovych fakturach nejake FA, ktere jsou
      >>uhrazene, tyto zalohovky mam pouzity k odectu zalohy
      >>ve
      >>vystavenych danovych dokladech, tak presto, kdyz
      >>natahnu
      >>banku a udelam priznani k DPH se mi ve vydanych
      >>fakturach
      >>SAMY od sebe objevi nove faktury, kde je odectena
      >>tato
      >>zaloha.
      >>
      >>Proste se mi objevi nekolik faktur, ktere pohoda
      >>vytvori sama z tech zalohovek. Chapal bych to u tech,
      >>ktere
      >>jsou uhrazene a nejsou uplatnene - dle zakona vystavi
      >>danovy doklad. Ale u faktur, ktere jsou jiz sparovany
      >>s fakturou, kde je tato zaloha odectena? Cim to je? A
      >>setkali jste se s tim taky?
      >>Kdybych si toho nevsimnul, odvedu 2x DPH.
      >
      >ahoj, tohle se mi taky stalo - jde to někde v
      >globálním nastavení, že vypneš, aby se automaticky s úhradou
      >zálohovky budou vystavovat i faktura. Pohledej, určo to
      >najdeš ;-)

• 4. 11. 2014 11:56

šárka91 (neregistrovaný)

mě se to stávalo hlavně u proforem - že se mě to ani nezeptalo, zda chci automaticky vytvořit fa, ale rovnou jí to udělalo. A teď, když máte cca 10číselných řad, je to docela sranda. :-( Ale naštěstí jsme na to vždycky přišli včas a pak i na to, že se nějak vypíná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).