>>Dobrý den, >> >>prosím o radu. Kamarádka je na rodičovské dovolené, >>placené měla pouze první dva roky, ale rodičovská jí >>bude trvat ještě v letech 2014-2015. Na začátku >>tohoto >>roku si začala přivydělávat na OSVČ, chci se zeptat, >>je >>to pro potřeby ZP a OSSZ bráno jako vedlejší činnost, >>nebo má povinnost hradit si min. zálohy? Předem >>děkuji >>za pomoc. >Na ZP a SP se musí nahlásit jako vedlejší, né že je >"to bráno" jako vedlejší. Ovšem hlásit to měla, hned jak >začala, ne teď po roce...
Šlo mi pouze o to, jestli splňuje ty podmínky pro vedlejší činnost. Toto info jsem jí před rokem dávala, ale ona si pouze "zaktivnila" živnostenský list a o další se nestarala. Je z toho nějaká cesta ven, jako to nahlásit nyní? Moc děkuji za pomoc.
6. 11. 2014 9:51
>>Dobrý den,
>>
>>prosím o radu. Kamarádka je na rodičovské dovolené,
>>placené měla pouze první dva roky, ale rodičovská jí
>>bude trvat ještě v letech 2014-2015. Na začátku
>>tohoto
>>roku si začala přivydělávat na OSVČ, chci se zeptat,
>>je
>>to pro potřeby ZP a OSSZ bráno jako vedlejší činnost,
>>nebo má povinnost hradit si min. zálohy? Předem
>>děkuji
>>za pomoc.
>Na ZP a SP se musí nahlásit jako vedlejší, né že je
>"to bráno" jako vedlejší. Ovšem hlásit to měla, hned jak
>začala, ne teď po roce...
Šlo mi pouze o to, jestli splňuje ty podmínky pro vedlejší činnost. Toto info jsem jí před rokem dávala, ale ona si pouze "zaktivnila" živnostenský list a o další se nestarala. Je z toho nějaká cesta ven, jako to nahlásit nyní? Moc děkuji za pomoc.