Opravdu nikdo neporadí? prosím..
>>Dobrý den,
>>
>>zkrácený úvazek jsem ještě neřešila, tak bych Vás
>>chtěla poprosit o radu. Máme zaměstnankyni, která se
>>bude
>>vracet po rodičovské do práce a požádala si o změnu
>>pracovní doby. Jelikož se to firmě také hodí, tak
>>zaměstnavatel souhlasil (celkově za měsíc by pobírala
>>9000
>>brutto, denně by odpracovala 3 hodiny).. Ale nevím,
>>jak
>>toto nahlásit na SP, ZP (přihlášena byla již při
>>nástupu)... A jak je to s dovolenou, nárok je 20 a
>>při
>>čerpání se jí budou počítat 3h/denně..? Ještě
>>sepišeme
>>dodatek, je zapotřebí ještě něco?
>>
>>Děkuji, dělám poprvé, tak potřebuji "nakopnout"..
>>:-))
>
>omlouvám se, upsala jsem se - denně bude pracovat 4
>hodiny.. :-)
Re: Opravdu nikdo neporadí? prosím..
Žádý dodatek k prac.smlouvě není potřeba, stačí její písemná žádost a na tom písemný souhlas.Pokud uděláte jako dodatek , bude součástí prac.smlouvy, na jejíž změně v budoucnu se musíte vždy písemně dohodnout, což často dělá problém. Na ZP a SP se úvazek nehlásí. Dovolená bude posuzována jako u ostatních ( nárok), náhrada mzdy bude proplacena ve výši ušlého výdělku za její úvazek( tedy za 4 hodiny denně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 11. 2014 8:07
Dobrý den,
zkrácený úvazek jsem ještě neřešila, tak bych Vás chtěla poprosit o radu. Máme zaměstnankyni, která se bude vracet po rodičovské do práce a požádala si o změnu pracovní doby. Jelikož se to firmě také hodí, tak zaměstnavatel souhlasil (celkově za měsíc by pobírala 9000 brutto, denně by odpracovala 3 hodiny).. Ale nevím, jak toto nahlásit na SP, ZP (přihlášena byla již při nástupu)... A jak je to s dovolenou, nárok je 20 a při čerpání se jí budou počítat 3h/denně..? Ještě sepišeme dodatek, je zapotřebí ještě něco?
Děkuji, dělám poprvé, tak potřebuji "nakopnout".. :-))