Dovoz zboží z Turecka - faktura z Polska

• (neregistrovaný)

11. 11. 2014 15:42

Prosím o radu, pokud jste se někdo setkal s tímto problémem. Zatím tápeme my i FU. Naše firma pořizuje zboží z Turecka,které jde přímo přes celnici do ČR. Toto zboží je nám prodáváno a fakturováno polskou firmou. Na základě faktury jsem zařadila na ř.3 v přiznání, ovšem ozval se FU, že jim nesedí dovoz s celnicí. Pokud zaúčtuji na ř. 7, nebude zase sedět kontrola v rámci EU -předpokládám, že polský dodavatel toto vykazuje v jejich ekvivalentu souhrnného hlášení. Moc prosím o názory, dosud jsem se s tím nesetkala ale myslím, že snad nejsme jediný případ. Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2014 19:47

xx (neregistrovaný)

Re: Dovoz zboží z Turecka - faktura z Po
      Kdo je dovozcem z JSD? Jestli Poláci, kteří proclili v CZ a následně Vám prodali, uskutečňují ekonomickou činnost v CZ s povinností registrace v CZ, tudíž pořizujete zboží od tuzemského plátce.
      Jestli jste dovozcem a Poláci Vám to prodávají v 3. zemi, uskutečňujete dovoz zboží.
      Je třeba znát souvislosti.

• 11. 11. 2014 20:12

Jana2 (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Jako vývozce je na JSD uveden polský dodavatel. Ale netuším, má-li registraci v ČR a faktura je bez DPH.Omlouvám se, ale nikdy jsem se tím nesetkala a vůbec nevím, co s tím. Ofocené faktury jsem poslala na FU a oni taky nevědí, prý si máme zjistit, jak to mají v tom Polsku. Neměla byste prosím na tuto problematiku nějaký odkaz? Ještě jednou díky.

• 12. 11. 2014 11:23

xx (neregistrovaný)

Polák je vývozce, či dovozce? Pokud je vývozce, jak uvádíte, a Váš klient je dovozce, jde o klasický dovoz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).