Re: Zákon o důch.pojištění
už jsem si říkala, že těch změn je nějak málo.... vždyť by se třeba mzdovky mohly začít nudit, kdyby nebyly žádné změny...
tím, jak se stále prodlužuje odchod do důchodu (stále není oficiálně zastropovaný odchod, takže nikdo neví, kdy bude konečná, jestli v 70 nebo 75? - chudáci naši potomci), tak je pravděpodobné, že se mnoho dnešních batolat ani žádného důchodu nedožije... s přibývajícími lety je to hrůza sledovat a hlavně zapamatovat si všechny změny v záklonech... ještě štěstí, že je tu tato diskuze
Změny 2015
Dále v zákoně o pojistném na veř.ZP by měla být změna v tom, že dosud se pro výpočet ZP nesčítaly DPP ani DPČ, ale posuzovaly se jednotlivě. Nyní by to mělo být stejně, jako u SP - tzn. pokud má u tého zaměstnavatele více DPP nebo DPČ, sčítají se a pokud součet příjmů u DPP přesáhne 10 tis. nebo u DPČ dosáhne aspoň 2500, ZP se sráží. Vidíte to také tak? Ale nejvíc mě zarazilo, že v § 9 odst. 3 se zrušuje. A ten stanoví, že může být při nepl. volnu dohodnuto sražení zaměstnanci ZP i za zaměstnavatele. A že při neomluvené absenci se hradí vše zaměstnanec. A toto by mělo být zrušeno? Co Vy na to?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2014 10:46
Dobrý den, studuji změny pro rok 2015 a v Zákoně o důchodovém pojištění jsem v § 21 narazila na to, že se slova "nebo vyšších odborných školách" zrušují. Znamená to, že že studium na VOŠ nebude považovat za soustavnou přípravu na povolání? že se to studium na VOŠ nebude počítat do důchodu? Nebo že nebude možné dát na takového studenta zvýhodnění? Nebo jsem popletená?