Hlavní navigace

Pořízení nového automobilu - záloha

  • (neregistrovaný)

    20. 11. 2014 9:39

    Dobrý den,
    prosím o radu. Společnosti pořídila nový osobní automobil, bude používán výhradně pro firemní účely. V červnu zaplatila zálohu, obdržela vyúčtovací doklad k DPH (pořídila ho do účetnictví). Teď v listopadu převzala automobil, dostala konečnou fakturu na celkovou částku, kde je odečtena záloha, zbytek bude hrazen formou úvěru. Nyní mi jde o přiznání k DPH. Má být na řádku 47 uvedena celková částka za automobil a z toho DPH, když si společnost část DPH uplatnila již na základě vyúčtovacího dokladu v červenci? Ale pokud tam uvedu pouze částku po odečtení zálohy, tak to vlastně také není správně, protože hodnota pořízeného nového majetku je vyšší. Nebo jsem na řádek 47 měla uvést už částku zálohy na automobil? Prosím o radu, jsem z toho jelen :-). Díky. Klára K.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2014 9:48

      alli (neregistrovaný)

      Re: Pořízení nového automobilu - záloha
      do ř. 47 se DM uvádí až je převeden do užívání
      takže celou částku do přiznání za období, kdy uvedete do užívání

    • 20. 11. 2014 9:52

      Klára K. (neregistrovaný)

      Re: Pořízení nového automobilu - záloha
      A to i přesto, že firma část DPH uplatnila už v červenci? A navíc mi při pořízení faktury nabízí účetní systém zaškrtnout, že se jedná o pořízení nového majetku a tím pádem sám částku dotáhne do přiznání k DPH. Bohužel mi tam ale vystupuje částka ponížená o zálohu :-(.... No, asi si s tím budu muset poradit nějak ručně....

    • 20. 11. 2014 9:55

      alli (neregistrovaný)

      Re: Pořízení nového automobilu - záloha
      je jedno, kdy uplatníte nárok na odpočet DPH, do ř. 47 se uvádí dle pokynů pro vyplnění přiznání (nemá nic společného s daňovou povinností n. nadměrným odpočtem v přiznání, jde o informativní údaj)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).