Prosím mzdové účetní. Zaměstnanec přišel s tím že si vybral ze životní pojistky částku 10 000,- Kč. Až že mu pojišťovna řekla že buď mu tento výběr zdaní za nějaký poplatek a nebo že to má donést zaměstnavateli. Musí si tento zaměstnanec udělat daňové přiznání z FO kde zdaní tento výběr. Nebo mu mohu udělat roční zúčtování daní a nějakým způsobem tento příjem zohlednit? Ještě jsem se s tím to případem nesetkala. děkuji moc za případnou pomoc.
Re: Výběr peněz ze životního pojištění.
Pokud to byl částečný odkup z pojištění a neporušil podmínky smlouvy o ŽP, pak vy s tím jako mzdová nic neděláte, ani dělat nebudete.
Jiřino, pokud udělal částečný odkup teď (tedy peníze přijdou do 31.12.2014) a pojištění nadále trvá, nic nedodaňuje. Nové podmínky platí až od 1.1.2015.
a pokud nestaci penize prijit do konce roku? v pojistovnach tvrdi,ze toho maji hodne a ze penize nejspis dojdou pristi rok.bude musetdodanit pristi rok?
Já bych se řídila tím, kdy došlo ke změně, ne k výplatě.Ale to je jen můj názor. A p.aleně děkuji za upozornění.
24. 11. 2014 8:40
Prosím mzdové účetní.
Zaměstnanec přišel s tím že si vybral ze životní pojistky částku 10 000,- Kč. Až že mu pojišťovna řekla že buď mu tento výběr zdaní za nějaký poplatek a nebo že to má donést zaměstnavateli. Musí si tento zaměstnanec udělat daňové přiznání z FO kde zdaní tento výběr. Nebo mu mohu udělat roční zúčtování daní a nějakým způsobem tento příjem zohlednit? Ještě jsem se s tím to případem nesetkala. děkuji moc za případnou pomoc.