Re: Koupě pozemku s halou, jak zařadit ?
Pokud není a nebude cena stanovena smluvně, je třeba vycházet z posudku a rozpočíst. Znalec posoudí vše možné včetně přípojek, plotu apod (rozdílné odpisové skupiny), kupní cenu poměrně rozpočtete na jednotlivé majetkové hodnoty.
Když jsme takto kupovali od státu a nebyla šance zjistit zvlášť ceny, tak jsem si zjistila na obecním úřadu obvyklé tržní ceny pozemků, pozemek jsem zařadila podle toho a za zbytek ceny halu. Hlavně jsem se snažila nepodhodnotit pozemek, abychom neměli neoprávněně vysoké odpisy z haly.
Cena nebyla nijak extrémně vysoká, spíše nižší než tržní cena obvyklá. Nevím jak to chodí dnes, ale před cca 10 lety nebylo možné od Pozemkového fondu (dnes Státní pozemkový úřad) zjistit podrobnější cenu, než jaká byla v kupní smlouvě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
24. 11. 2014 13:32
Dobrý den,
prosím o radu, jak zařadit do majetku s.r.o. koupený pozemek s halou bez č.p. Ve smlouvě není rozepsaná cena na pozemek a halu.
Děkuji.