Re: Výpověď
No tak pokud nevíte, že když zaměstnanec podá výpověď 18.11., tak žádné další datum psát nemusí, protože podle zákona automaticky od prvního dne následujícího měsíce po obdržení výpovědi, začíná běžet 2 měsíce výpovědní doba, tak pak je to těžké.
Pracovní poměr zaměstnance skončí 31.1.2014 ať se vám to líbí nebo ne. Nelze bez souhlasu zaměstnance ukončit pracovní poměr dohodou.
pardon, překlepla jsem se, ale z textu je myslím patrné, kdy PP skončí.
To samozřejmě vím, že výpověď začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce po dobu 2 měsíců, ale zaměstnavatel se zaměstnancem dohodli již prac. poměr ukončit k 30.11., ale nechtějí změnit výpověď na dohodu - jen to ukončení k 30.11. mi dopsali do výpovědi a já teď nevím, jestli to může být, jestli je platná.
podle mě to nemůže být , protože to pak není výpověď, ale ukončení PP dohodou. Osobně bych na ten papír dopsala, že zaměstnavatel a zaměstnanec se dohodli na ukončení PP dnem 30.11.2014 a nechala je to oba podepsat. Jestli ovšem jde zaměstnanec na ÚP, tak může mít krácenou podporu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 11. 2014 8:37
Dobrý den,
mohu se zeptat zkušenějších? Zaměstnanec podal výpověď z prac. poměru 18.11. dle § 50 odst. 3 ZP s 2 výpovědní dobou a datum nevyplnil. Šéf se s ním dohodl, že prac. poměr bude ukončen k 30.11. a dopsal to datum do výpovědi. Je tato výpověď platná? Když jsem chtěla, aby byla udělána dohoda o ukončení prac. poměru, tak mi bylo řešeno, že to zaměstnanec nechce. A ke všemu máme jenom jeden originál, prý mám udělat kopii, ale kdo ji dostane? Prosím o váš názor. Děkuji.