Re: Prosím mzdovky ;-) Náhrady mzdy úraz
>Prosím, jak je to s náhradou mzdy za úraz pokud do
>doby trvání DPN vstoupí svátek. Zaměstnanec plánovanou
>směnu neměl, ale kdyby se mu nestal úraz, dostal by
>náhradu mzdy za svátek.
>
>
>DPN z důvodu úrazu trvala 4.11.-24.11.
zaplatíte mu náhradu mzdy v době PN
>
Děkuji za reakci. Upřesním -jde mi o to, jak vyplnit odst. 5 Náhrada ztráty na výdělku.
Průměr.výdělek - vychází mu výhodněji za předcházející tři měsíce
Zmeškáno pracovních dní - když neměl plánovanou směnu, spočítám čistě pracovní dny tzn. 14dní
Znamená to tedy, že náhradu mzdy za svátek nedostane, protože dostane náhradu mzdy v nemoci?
17.11. je poslední den, za který dostane náhradu mzdy v době PN. Nemůže dostat náhradu mzdy za svátek, protože mu žádná mzda neušla, byl nemocný. pro pojišťovnu ale ten rozdíl mezi náhradou mzdy a náhradou mzdy v době PN vyčíslit musíte (tak jako kdyby měl pracovat)
Renato, moc děkuji za ochotu - přiznávám se, jsem stylizační neuměl. Náhrada mzdy od zaměstnavatele je mi jasná, přesně jak píšete výše.
Potřebovala jsem poradit s teoretickým výpočtem (pro praktický ještě nemám všechna čísla) ušlého výdělku pro Kooperativu.
A zasekla jsem se právě u toho svátku.
Denní průměr mám, ale nejsem si jistá s pracovními dny - zahrnout či nezahrnout svátek? Logicky mne to vede, že ano, protože nebýt nemoci z úrazu dostal by od nás náhradu mzdy, ale to slovíčko pracovní ve formuláři mne trochu vykolejilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2014 6:59
Prosím, jak je to s náhradou mzdy za úraz pokud do doby trvání DPN vstoupí svátek. Zaměstnanec plánovanou směnu neměl, ale kdyby se mu nestal úraz, dostal by náhradu mzdy za svátek.
DPN z důvodu úrazu trvala 4.11.-24.11.