mám takový dotázek, ale chtela bych v tom mít jasno. Jak prosím účtujete náklady spojené se služební cesntou ? Myslím konkrétně stravné a kapsené, které je vyčíslené na cestáku, ale pak i například doklady, které se platili ještě pred zahájením PC a to za ubytování , např. pronájem vozu vč. phm. Ja to davam vse na 512 a stredisko, aby mi to vyjelo vzdy vse k jedne služebce. Je to špatně ? mam dávat na 512 pouze náhrady co vyplácím zaměstnanci a např. to ubytko na 518 ???
Re: Na jaký účet ubytování k prac. cest
dle zákona je správně účte 51x a dál už je to na Vás , případně auditorech Ti naši trvají na 518 pokud není přímo v CP
3. 12. 2014 10:58
dobrý den,
mám takový dotázek, ale chtela bych v tom mít jasno.
Jak prosím účtujete náklady spojené se služební cesntou ? Myslím konkrétně stravné a kapsené, které je vyčíslené na cestáku, ale pak i například doklady, které se platili ještě pred zahájením PC a to za ubytování , např. pronájem vozu vč. phm. Ja to davam vse na 512 a stredisko, aby mi to vyjelo vzdy vse k jedne služebce. Je to špatně ? mam dávat na 512 pouze náhrady co vyplácím zaměstnanci a např. to ubytko na 518 ???
děkuji zkušené za rady