Re: úhraza zahr.fa v CZK
asi nějak nerozumím. Jako, že máte účtovat o jiné částce, než kterou jste zaplatili?
To ne, ale banka má vysoký kurz a mám zjistit, zda lze při platbě v CZK použít i jiný kurz, než který by banka použila při zadání zahraniční platby. Napadlo mě pouze smluvit si s dodavatelem kurz, kterým bychom přepočetli dlužnou částku na CZK, abychom obě strany evidovaly dlužnou částku jako uhrazenou, ale předpokládám, že se nebude od toho aktuálního příliš lišit. Já osobně bych provedla platbu zadáním zahraniční platby z CZK účtu, jen to zjišťuji.
lze platit pře PayPal, ale podmínky neznám. Skutečně je platba tak vysoká, že to takto komplikujete.
S Vaším dodavatel se asi těžko dohodnete, že mu pošlete určitou sumu v CZK. Je to jako by oni Vám zavolali, že zaplatí v dolarech.
Poplatky, převody.. pokud nemáte účet v cizí měně jsou holt drahé
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2014 22:32
Dobrý večer, prosím o radu, jaký kurz použít pro úhradu zahraniční fa v USD z CZK účtu. Bude třeba se s dodavatelem na kurzu domluvit, abychom evidovali úhradu ve stejné výši? Za odpověď předem děkuji.
Hana