Poskytování softwaru

• 30. 4. 2012 19:44

Dobrý den, nevím, jak mám správně zařadit do účta toto: dodavatel vyvýjí pro firmu software a ta ho potom prodává dál + poskytuje servis k tomuto softwaru - patří vývoj softwaru do služeb, nebo je to nákup a prodej zboží?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 4. 2012 21:08

Rop

A do čeho to chcete rozdělit? Tedy z jakého důvodu potřebujete vědět zda je to zboží nebo služba?

• 30. 4. 2012 21:27

bez přezdívky

Je to zahraničí, podávám SH což by asi tak nevadilo, ale když to přijmu jako zboží 504 a firma fakturuje servis a v rámci toho servisu je vlastně i prodej(poskytnutí sw)  - nebo nevím, jak to správně nazvat, zaúčtuji na 602, tak na 504 mě zůstane zboží. Loni mě řekli to je zboží a to služba, ale na 504 mě zůstalo dost zásob a fakturují velké částky za servis a tak jsem se jich znova ptala, jak to vlastně je, a prý že na faktuře je to vlastně dohromady prodej i služba za jednu cenu, proto můj dotaz níže.

• 30. 4. 2012 22:31

Rop

A kdo je vlastníkem software? A firma poskytuje software nebo licence k němu?

Jinak software nikdy nebude zbožím. Na software se nikdy nedá sáhnout. Otázkou je zda to nemá čirou náhodou být dlouhodobý nehmotný majetek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).