Re: Výpověď ze strany zaměstnance
Pokud se tak dohodnete tak můžete zákoník práce to přímo nevyžaduje, jen pokud by byl zaměstnanec propuštěn z důvodu nadbytečnosti tak v tom případě u ukončení dohodou nárok na odstupné je. Pokud nebude uveden důvod, obecně platí že u dohody o ukončení PP se odstupné nevyplácí. Stačí Vám tedy sepsat dohodu podle § 49 ZP, pracovní poměr bude ukončen k tomu a tomu dni.
Re: Výpověď ze strany zaměstnance
Doporučuji Vám, aby si zaměstnanec napsal žádost o ukončení PP dohodou k určitému dni (na kterém se dohodnete), kterou vám předá. Stačí jednou větou. Vy mu tuto jeho žádost převezmete, potvrdíte, že souhlasíte a on PP ukončí. Založíte do jeho spisu , který pro něho vedete a vyhnete se tak případným sporům, kdyby se někdy chtěl soudit o odstupné, protože je jasné, že aktivita ke ukončení PP vyšla z jeho strany a ne z Vaší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2014 15:25
Dobrý den, přišel za mnou můj zaměstnanec, který nastoupil v březnu tohoto roku. Našel si lepší zaměstnání a rád by odešel do deseti dnů. Nemám důvod mu v tom bránit, ale nevím jak to udělat abych mu nemusela vyplácet odstupné. Pokud mu dám výpověď musím mu vyplatit 3 platy, pokud on dá výpověď musí tu být ještě dva měsíce / nebo mu je musím dát jako odstupné/ pokud to bude dohodou, tak má nárok také na odstupné. Takto jsem to pochopila v různých článcích na internetu. Jaká je tedy pro mne varianta, aby on odešel příští týden a já mu nemusela proplácet odstupné nebo ty 2 měsíce. Mnohokrát děkuji za odpovědi