Re: platba FA na neevidovaný účet u FÚ
Ale že je nespolehlivým plátcem zjistíte přece v registru plátců DPH a pokud není nespolehlivým plátcem a platba nepřekračuje 700 tis a ani nesplňujete podmínky §109 odst 1 a 2, můžete mu dle mého názoru na neregistrovaný účet zaplatit.
Re: platba FA na neevidovaný účet u FÚ
Chtěla jsem původně napsat, že by si § měla přečíst tazatelka jeden a paní, co vystavila fakturu ten druhý.
Třeba faktura přesahovala dvojnásobek limitu hotovostní platby - tady pozor - byla změna limitu hotovostní platby :-)
(předpokládám, že 700 tis je překlep)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
12. 12. 2014 9:15
Dobrý den, dostávám FA od jednoho dodavatele, kde daný účet není evidován v registru plátců DPH. Žádala jsem paní o opravu faktury, ale odpověděla mi, že nic opravovat nebude, že to není zákonem dané, že má mít účet evidovaný u FÚ.
Mohla bych poprosit o potvrzení či vyvrácení, případně číslo zákona, ke kterému se evidence vztahuje. Fa jsem ji zatím neuhradila, protože FÚ zase "vyhrožuje", že pokud bude nespolehlivý plátce, tak se stávám ručitelem DPH. děkuji moc za pomoc.