Re: Silniční daň el. podání
Ano.
Přiznání posíláte ve formátu .xml ,takže si dost dobře neumím představit jak byste to razítko nebo podpis chtěla dát do .xml :)
Ale i když byste posílala přes DS např. zdravotní pojišťovně Přehled o platbě pojistného v .pdf, tak je to také bez podpisu i razítka, protože tím, že to pošlete přes DS "je podepsáno".
Děkuji moc všem, já potřebovala ujistit, ta elektronická komunikace mě jednou zabije :-) Díky ještě jednou :-)
Re: el. podání DPPO
To já se "těším" na el. podání DPPO se všemi přílohami a že jich není málo. A pak jak DP a ÚZ s přílohami budou po nás chtít banky "papírově" s razítkem podání na FÚ.
Prosím, jak to řešíte? Máte s tím někdo už z minulých let zkušenost?
Ostatní vše posíláme přes DS, jen s těmi DPPO jsme kvůli bankám odolávali, ale to už u PO v r.2015 nebude možné.
Děkuji za radu a přeji všem hezký den.
Ještě prosím, jak se podává elektronicky, když máme daňového poradce? Teď jsme vždycky přiznání od poradce jen podepsali a donesli na podatelnu. Elektronicky za nás podává poradce, nebo my uvedeme poradce do příslušné kolonky a odešleme my?
Na FÚ lze za poplatek požádat o ověření podání, to ale loni naše banky nechtěly přijmout. Alespoň loni si na tom ještě trvaly, že pouze "papírově" a s razítkem podání. Tak snad letos se postup bank při povinném el. podání DP u PO změní a možné to bude, protože jinak nevím, jak splnit jejich požadavky.
Re:Problémy při podání žádosti o vrácení
Měla jsem vloni neskutečné problémy při podání DP pro FO s žádostí o vrácení přeplatku datovou schránkou.
Podány DP pro FO 2013 s žádostmi o vrácení přeplatku (na 4.straně DP) pro dva poplatníky, každý má svoji DS. Stejná správkyně daně.
Nejdřív volala správkyně daně, že žádost musí mít extra přidělené podací číslo a že ji jen tak nemůžeme "prohodit" k DP. Tak jsem u prvního poplatníka poslala datovou schránkou žádost jako obecnou písemnost. Následně volala správkyně daně, že to tak nejde, že jsme měli podat znovu DP s žádostí o vrácení daně (aby to druhé DP dostalo "svoje" pořadové číslo). Tak jsem u druhého poplatníka poslala znovu DP - aby tam tedy měli 4.stranu jako nové podací číslo. Opět volala ta samá správkyně daně, že je to špatně, protože nemůžeme podávat 2x to stejné DP.
Přeplatky na dani byly nakonec vráceny, ale naprosto nevím, jak to uděláme s žádostmi o vrácení přeplatků letos.
Před časem jsem měla trochu jiný problém s OSSZ, nechtěli mi některá podání brát přes datovku. Paní na školení mi poradila neposílat na okresní pobočku, ale na centrálu. Třeba by to pomohlo i u OZP, nevím. My nemáme OZP, ale ostatní pojišťovny berou v pohodě pdf. z účetního programu bez razítka.
Tečko, máme také OZP a posílám jim Přehled v pdf. bez podpisu i razítka přes DS bez jejich jakýchkoli námitek. Dokonce jsem si to i telefonicky před tím ověřovala na jejich hotline a bylo mi sděleno, že takto ano. Naopak se podivovali, proč by tam měl být podpis, když zaslání přes DS je el. podpisem. Asi jsem měla štěstí na někoho znalého.
Ráda si čtu vaše odpovědi, ve kterých se vždy utvrdím, že danou problematiku si vysvětlluji stejně.
Přeji vám hezký den.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 1. 2015 13:28
Dobrý den, mám asi trochu hloupý dotaz. Naše společnost má dat. schránku, přiznání k silniční dani vím kde vyplním a pak ho pošlu přes datovou schránku bez podpisu, bez razítek. To, že odesílám přes datovku "nahrazuje" elektronický podpis, tudíž už tam být nemusí. Je to tak správně?
Předem děkuji.