Re: nevyčerpaná dovolená 2013
to jsem si původně také myslela než jsem si přečetla pojednání na Měšci od právníka Fettera, který vykládá ZP:
..... Pokud zaměstnavatel neurčí, resp. neurčil, nástup dovolené z loňského roku 2013 do letošního 30. června 2014, může čerpání dovolené určit zaměstnanec od 1. července 2014 sám.
Zaměstnanec určující čerpání dovolené ve smyslu ust. § 218 odst. 3 zákoníku práce, nemusí respektovat rozvrh čerpání dovolené vypracovaný zaměstnavatelem, zřejmě však nesmí určit nástup dovolené zcela libovolně, nýbrž i on je tedy vázán ust. § 218 odst. 2 zákoníku práce, a musí proto určit nástup dovolené tak, aby dovolená byla vyčerpána do konce roku následujícího po roce, ve kterém mu právo na dovolenou vzniklo, nikoliv až v dalším následujícím roce (tedy určit např. po 30. 6. 2014 nástup dovolené z r. 2013 na 2. pololetí roku 2014 čili do konce r. 2014, nikoliv třeba až v r. 2015).
takže tomu nerozumím :-(
Re: nevyčerpaná dovolená 2013
já neporušuji nic, já se ptám - názor p. Fettera je jiný než zde na BC, takže nevím, zda se nárok z r. 2013 převádí dle zákona nebo nepřevádí, neřeším porušování z-tele, ale chci jednateli říci, že nelze "vymazat" dovolenou z r. 2013, ale Fetter jak jsem vyrozuměla to tak říká, i když je tam slůvko zřejmě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2015 13:30
dobrý den, zaměstnanci nebyl určen celý nárok na dovol. zaměstnavatelem - nárok za 2013, zaměstnanec si sám neurčil čerpání zbytku nároku za 2013 do 30.6.2014, takže mu zbývá k 31.12.2014 ještě 5 dnů dovolené z roku 2013 - propadá mu ? nelze už ji převést do roku 2015 domnívám se ... :-(