Dobrý den pane Řího,
díky za Vaši odpověď (pochopil jsem to obráceně
Bohužel i v tomto případě nastává situace kdy se budu muset stát plátcem DPH. Pro fakturu v rámci EU pokud dobře rozumím platí, že (po prověření DIČ druhého subjektu) vystavím fakturu dle toho, zda je nebo není plátcem ve své zemi, pokud je, DPH zaplatí druhý subjekt u sebe - tzn do přehledu DPH z takové faktury bude 0 (=daň platit nebudu), v opačném případě vystavím fakturu s DPH, které odvedu u nás.
S fakturou do USA je to stejné jako by byl plátce DPH? Tedy vystavím bez DPH a odvádět DPH nebudu?
Díky moc
PS: ihned po založení živnosti mám v plánu najít si daňového poradce, neb v této oblasti jsem naprostý analfabet a otázek mám mnoho. Mohl (i) byste mi někoho doporučit?
Pokud budete fakturovat služby podnikateli, tak obecně platí, že fakturujete bez DPH a pokud je EU podnikatel neplátce DPH, tak se stává plátcem (či osobou identifikovanou) - prostě provede reverse charge.
Do USA je to vývoz služeb, který je osvobozen od DPH - viz § 67 zákona o DPH
To záleží z jakého kouta státu jste ... přece jenom 300 km dojíždět za daňovým poradcem je nesmysl :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
6. 5. 2012 20:13
Dobrý den,
na foru jsem se dočetl, že při fakturaci služeb do USA se musím stát plátcem DPH.
Faktury budu tedy vystavovat s DPH nebo bez? (např. - dohodnutá měsíční platba 10.000 Kč (dohoda na platbě v CZK)) - vystavit fakturu na 10.000, nebo na 10.000 + 2.000?
Pokud bez, jak se to pot daní? Do přehledu DPH půjde nula?
omlouvám se za zmatený příspěvek, snad pochopíte co jsem myslel :o )
Díky moc