DZ - Potvrzení druhého z poplatníků

• (neregistrovaný)

14. 1. 2015 22:35

Dobrý večer, jelikož sleduji pravidelně tuto diskuzi, kde se toto téma přetřásá několikrát denně, nemůžu se ubránit tomu, abych nepřispěla svojí troškou do mlýna. Někdy tady čtu doslova „perly“ lidové tvořivosti, ze kterých je až k pláči, takže jsem se rozhodla podělit pouze o fakta:
    1)“ Někdo“ z GFŘ totálně podělal tiskopis prohlášení poplatníka vzor č. 24 tím, že na straně II, kde dříve byly údaje o manželovi poplatníka (který slevu na děti neuplatňuje) vytvořil nový a zcela nesmyslný řádek pro toho, kdo děti uplatňuje (Což je pro mě jakožto mzdovou účetní údaj absolutně zbytečný, který má význam pouze v těch několika málo zanedbatelných případech, kdy si poplatníci děti na slevu rozdělí.)
    2) Aby to ten „někdo“ z GFŘ zachránil, podělal to ještě víc, když začal vehementně vyžadovat potvrzení od druhého z poplatníků (nepovinný tiskopis), které však kvůli předchozí chybě nemá žádnou souvztažnost s prohlášením poplatníka.
    3) Jelikož údaj o rodinném stavu zaměstnance není při vstupu do pracovního poměru povinný, spousta zaměstnanců ho neuvádí, popřípadě neaktualizuje, což znamená, že informace o zaměstnanci, které mám já v systému, nemohu brát jako fakt a stavět na nich. Z toho vyplývá, že když informace o rodinném stavu také nejsou součástí prohlášení poplatníka, nemohu vědět jak to s mým zaměstnancem ve skutečnosti je.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).