Hlavní navigace

Organizační složka SK - neplátce DPH

  • (neregistrovaný)

    18. 1. 2015 12:49

    Dobrý den,prosím o radu kdo a kde odvede DPH. Případ : České S.R.O prodává zboží na Slovensku prostřednictvím své Slovenské Organizační složky - NEPLATCE DPH. Tato OS to prodává bez DPH, protože není plátce. Kde je DPH ? Při přemístění zboží do Slovenské OS, nemůžu podat SH protože není platce a není to prodej. Jsem v tom nějak ztracený. Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2015 23:38

      BRQ (neregistrovaný)

      Re: Organizační složka SK - neplátce DPH
      Předpokládám, že česká s.r.o. je plátce DPH.
      Přemístěním zboží = dodání zboží za úplatu viz §13/6 zákona o DPH... Za dodání zboží za úplatu se pro účely tohoto zákona považuje také přemístění obchodního majetku plátcem do jiného členského státu.
      Zároveň toto dodání není osvobozeno od daně podle §64, protože nesplňujete podmínku, že zboží bylo předmětem daně při pořízení zboží v tomto členském státě.

      Takže ve Vašem případě při přemístění zboží dojde ke zdanitelnému plnění, tzn. uplatníte české DPH (ř. 1, příp. ř. 2 daňového přiznání), Souhrnné hlášení nevyplňujete, jedná se o místo plnění v tuzemsku.

    • 21. 1. 2015 7:08

      jan ch. (neregistrovaný)

      Re: Organizační složka SK - neplátce DPH
      Dekuji...jsem si to myslel. Ale jeste je otazka z jake ceny odvedu Dph. Z ceny za kterou to slovenska os prodava nebo z moji ceny nakupni ?

    • 21. 1. 2015 8:21

      Jan Ch. (neregistrovaný)

      Re: Organizační složka SK - neplátce DPH
      A jěště mne napadá jedno řešení :
      Česká SRO plátce dodá zboží Slovenské OS - sice neplátce DPH, ale osobě povinné k dani. tzn dodám s 0% DPH za skladovou cenu, a Slovenská OS odvede DPH při dovozu. Je to možné ? Co Souhrnné hlášení ?

      Děkuji za reakce

    • 21. 1. 2015 20:17

      BRQ (neregistrovaný)

      Re: Organizační složka SK - neplátce DPH
      Tato varianta možná není, pokud prodáte zboží slovenské společnosti, neplátci DPH na Slovensku, nesplňujete podmínku osvobození dle §64 zákona o DPH, který říká, že Váš odběratel musí být plátcem DPH.
      Tudíž v této variantě opět musíte prodat s českou DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).