Re: Výpověď učiteli - zákoník práce
A ta podmínka která následuje pod. písm. f je splněna?
......je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil,
Re: Výpověď učiteli - zákoník práce
Ano tato podmínka je splněna. Ale dostala jsem mezi řečí právě úplně neověřenou informaci o tom náhradním místě a tu bohužel nemůžu nikde v zákonech najít. Ale bojím se, kdyby v nějakém zákoně tahle podmínka byla, aby nebyla výpověď neplatná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2015 15:34
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jsou nějaké ještě jiné podmínky pro výpověď ve školství, když škola bude chtít propustit učitele. Není důvod pro nadbytečnost. Slyšela jsem, jestli nemusí potom škola sehnat učiteli náhradní místo. Když procházím zákoník práce - § 52, písm.f - tak tam je určeno, že můžeme dát výpověď při neuspkojivých pracovních výsledcích, což by souhlasilo. Které podmínky ještě musí být prosím splněny. Mockrát děkuji za všechny názory a všechny možné odkazy na zákoník či jiné předpisy. Děkuji.