Zaúčtování doplatku Zdr.poj. zaměstnance

• (neregistrovaný)

20. 1. 2015 19:34

Dobrý den,
    celý den jsem dnes řešila moji chybu... Chybně jsem podala přehled pojištění za zaměstnance na ZP 1/2 úvazek . VZ 5600,- /měsíc < 8500,- v roce 2014 .A já nic nedoměřovala do Kč 8500,- . Na VZP to mám jako dobře VZ 5600,- a odvod pouze z této částky. Že nemám doměřeno do Kč 8500,- . Teď po roce jsem zjistila , že jsem to celou dobu dělala asi špatně.

Tak jsem si volala na ZP. A tam paní nevěděla. Nejprve říkala , že nemusím doměřovat. A potom říkala ,že raději ať doměřím do min. VZ kČ 8500,- /2014 ,že to bude lepší.
    Nejprve říkala ,že když má dítě do 15 let a chodí pouze do školy a né do družiny , žen nemusím doplácet. Protože to dítě do 7 let chodí do školy na celý den. Ono tedy nechodí , ale je oficiálně vedeno, že chodí na celý den. Většinu dnů z týdne chodí po obědě..

Tak nevím co mám dělat. Když už ani na ZP nevědí...

A hlavně když teď budu zpětně doměřovat za celý rok 2014. Jak to mám udělat. Protože to zaměstnankyně nemá strženo z platu. Tak jestli to mám zaplatit já jako zaměstnavatel( když jsem udělala chybu ) a v celoročním zúčtování daní se to u ní neprojeví. Ona za to nemůže , že jsem si to lépe nezjistila. Ani jsem neměla důvod. Když jsem to na kontrole na ZP měla v pořádku . Nebo ji to mám teď ještě nějak ztrhnout z prosincové výplaty za celý rok.... A rychle to doplatit na VOZP.

Děkuji moc za pomoc a rady .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).